Plantele sunt o adevarata binecuvantare, dar poate ca nu toate sunt la fel de inofensive pe cat par. In acest articol, iti vom prezenta 4 plante pe care trebuie sa le eviti pentru a-ti proteja sanatatea.

[read more]

Dieffenbachia – planta de apartament toxica
Dieffenbachia este o planta de apartament, asemanatoare cu ficusul, care se gaseste adesea in casele noastre. Cu toate acestea, putini sunt constienti cat de toxica este aceasta planta. Chiar si mestecarea unei parti a plantei poate provoca durere groaznica in gura si gat, umflarea cailor aeriene si, in cele din urma, sufocarea. In cele mai extreme cazuri, acest lucru poate duce chiar si la deces.

Recent, o poveste cutremuratoare a devenit virala pe internet, despre un copil care a murit dupa ce a mestecat o frunza de Dieffenbachia. Mama copilului a transmis un mesaj emotionant, cerandu-le oamenilor sa fie cu adevarat atenti la aceasta planta, care se gaseste in multe case si birouri.

Tisa – una dintre cele mai otravitoare plante de gradina
Tisa este una dintre cele mai otravitoare plante de gradina si se gaseste adesea in zonele de munte. Este important de stiut ca aproape toata planta este otravitoare, cu exceptia fructelor. In antichitate, extractul de tisa era folosit de vraci pentru avorturi, dar, de multe ori, rezultatul era moartea mamei si a copilului. Nu exista antidot pentru aceasta planta toxica si otrava din ea actioneaza relativ repede.

Rubarba – plante delicioase dar periculoase
Placintele cu rubarba sunt delicioase, insa frunzele acestei plante sunt extrem de toxice si pot provoca arsuri in gura, convulsii, hemoragie interna, coma si chiar moarte. Rubarba este destul de comuna in special in Ardeal, asadar, fi atent la aceasta planta daca ai gradina.

Ciumafaia – otravitoare si periculoasa
Ciumafaia este o specie de plante toxice din genul Datura, cunoscuta in popor ca iarba dracului, semintele nebune sau trompeta ingerilor. Chiar si inghitirea unei bucati foarte mici din frunze sau tulpini poate fi aproape fatala. Simptomele de otravire cu aceasta planta includ setea necontrolata, delirul, tulburari de vedere, coma si moartea.

In concluzie, este important sa fim atenti la plantele pe care le avem in jurul nostru si sa stim cat de toxice pot fi acestea. Daca ai copii sau animale de companie, cu atat mai mult trebuie sa fii atent si sa eviti aceste plante periculoase. Cu putina atentie si precautie, poti evita orice problema si te poti bucura de plantele tale intr-un mod sigur si sanatos.

[/read]