Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunțat vineri, 2 iunie, că toate cele 50.000 de carduri educaționale au fost încărcate, facilitând astfel achiziționarea de haine și rechizite pentru copiii vulnerabili din România. Prin această inițiativă, Guvernul vizează asigurarea accesului la educație pentru toți copiii din țară, indiferent de condițiile sociale. Valoarea voucherelor educaționale este de 500 de lei, iar din 2024, aceasta urmează să crească la 750 de lei.

[read more]

Subtitlu 1: 50.000 de carduri educaționale încărcate pentru copiii vulnerabili din România

Marcel Boloș a anunțat că Guvernul a reușit să încarce toate cele 50.000 de carduri educaționale, astfel încât copiii vulnerabili să poată achiziționa haine și rechizite necesare pentru școală. Această măsură vine în sprijinul celor peste 400.000 de copii vulnerabili din România, asigurându-le accesul la educație și șanse egale în procesul de învățare, indiferent de situația lor socială.

Subtitlu 2: Valoarea voucherelor educaționale și condițiile de acordare

Valoarea voucherelor educaționale este în prezent de 500 de lei, însă Guvernul dorește să o mărească la 750 de lei, începând cu anul 2024. Această măsură își propune să susțină educația și să ofere copiilor din familii cu venituri reduse oportunitatea de a studia în condiții decente.

Cardurile educaționale sunt acordate elevilor din învățământul de stat (preșcolar, primar, gimnazial), care îndeplinesc anumite condiții, cum ar fi proveniența din familii cu venituri medii lunare nete de până la 1,06 ISR (valoarea ISR este de 525,50 lei pentru anul 2022) sau din familii cu un venit mediu net lunar de maximum 50% din salariul de baza minim brut pe țară în luna iulie a fiecărui an.

Subtitlu 3: Impactul măsurii asupra educației și societății românești

Inițiativa Guvernului de a acorda carduri educaționale pentru copiii vulnerabili din România reprezintă un pas important în asigurarea accesului la educație pentru toți copiii din țară. Aceasta contribuie la reducerea decalajelor sociale și la creșterea șanselor de dezvoltare ale copiilor din familii defavorizate.

De asemenea, creșterea valorii voucherelor educaționale la 750 de lei începând cu 2024 poate avea un impact pozitiv asupra economiei românești, oferind copiilor oportunitatea de a-și continua studiile și de a deveni membri activi ai societății.

În concluzie, inițiativa Guvernului de a acorda carduri educaționale pentru copiii vulnerabili din România reprezintă un efort important pentru asigurarea accesului la educație pentru toți copiii din țară. Aceasta poate avea un impact pozitiv asupra dezvoltării societății și a economiei românești și poate contribui la reducerea decalajelor sociale și la creșterea șanselor de dezvoltare ale copiilor din familii defavorizate.

[/read]