Descoperă cum poți câștiga până la 20.000 de euro pe hectar din cultivarea ricinului, o plantă cu proprietăți uluitoare și cu o mare cerere pe piață.
[read more]
Românii pot câștiga până la 20.000 de euro pe hectar din cultivarea ricinului. Această plantă se cultiva destul de mult în trecut și era recunoscută ca un medicament. Cu ricin se tratau bătrânii noștri de diferite afecțiuni. Uleiul de ricin este și astăzi la mare căutare și nu e de mirare că uleiul de ricin de înaltă calitate poate costa destul de mult.
Dacă ai această plantă la țară și pământ să o cultivi, rândurile de mai jos ți se adresează în mod direct. Pentru un hectar ai nevoie de 30 până la 32 de kilograme de sămânță de ricin. Costurile ar putea ajunge undeva la 1,200 de euro pentru aceste semințe.
Reclamă
Pentru a obține profitul maxim, ai nevoie de o investiție inițială de aproximativ 1.500 de euro. Aceasta include costul sămânței de ricin, care se situează în jurul valorii de 1.200 de euro, și costurile de pregătire a terenului, care se ridică la 300 de euro. Experții din domeniul agricol recomandă începerea lucrărilor de cultivare a ricinului în toamnă. Este necesar să ari terenul la o adâncime de 25 de centimetri, pe cernoziomurile grele chiar și la 30 de centimetri.
Primăvara, pregătirea solului se face cu ajutorul unei grape cu discuri, urmată de utilizarea combinatorului pentru semănat, la o adâncime de aproximativ 9-10 centimetri. Deși mulți agricultori se îngrijorează în cazul precipitațiilor abundente, acumularea de apă poate fi benefică în procesul cultivării ricinului. Apa are un efect pozitiv asupra răsăririi și creșterii inițiale a plantelor de ricin, conform secretele.com.
Ricinul este cunoscut, în primul rând, pentru uleiul său. Acesta reprezintă un remediu eficient în tratarea unor probleme dermatologice, ajută în combaterea constipației și susține regenerarea podoabei capilare. Uleiul de ricin acționează în mod puternic asupra rădăcinii firului de păr și este recomandat inclusiv de cosmeticieni.
Cultivarea ricinului nu doar că oferă oportunitatea de a obține profituri considerabile, dar contribuie și la valorificarea unui produs cu multiple beneficii pentru sănătate și frumusețe. Pentru românii pasionați de agricultură și în căutare de noi surse de venit, cultivarea ricinului poate reprezenta o afacere profitabilă și sustenabilă. În plus, cererea constantă pentru uleiul de ricin asigură un canal de vânzare fiabil și avantajos pentru producători.
[/read]