De ceva vreme, mancarea de tip fast-food a devenit o alegere la indemana pentru multe persoane, indiferent de varsta sau stilul de viata. Cu toate acestea, exista cateva lucruri pe care majoritatea oamenilor nu le stiu despre aceasta industrie. Nevoia de a cunoaste mai multe despre ceea ce consumam ne-a determinat sa aducem la lumina cateva informatii socante despre mancarea de tip fast-food.
[read more]
Valabilitatea produselor si compozitia acestora
Atunci cand ne gandim la mancarea de tip fast-food, ne vine in minte o imagine a unor produse preparate rapid, dar asta nu inseamna ca ar trebui sa le consumam si mai rapid. De fapt, cat de mult timp avem la dispozitie pentru a savura un burger sau un hamburger? Ei bine, surprinzator sau nu, un burger simplu poate fi consumat in primele 20 de minute de la preparare, in timp ce un hamburger are un termen de valabilitate de doar 10 minute. Este important sa fim constienti de acest aspect si sa ne gandim de doua ori inainte de a cumpara o astfel de "delicatesa".
Reclamă
Pe de alta parte, nu putem ignora faptul ca multe dintre ingredientele folosite in prepararea mancarii de tip fast-food sunt pline de aditivi alimentari. Spre exemplu, salatele de la fast-food contin mai multi aditivi alimentari decat cartofii prajiti si condimentati. Sosurile folosite pentru salate nu doar ca adauga un plus de gust, dar contin si mai multe chimicale care ingrasa foarte tare.
Secretele din spatele prepararii mancarii de tip fast-food
Exista o serie de mituri despre prepararea mancarii de tip fast-food, care sunt demontate prin fapte certe. De exemplu, multi cred ca atunci cand comanda un burger, vor primi carne la gratar. Realitatea este alta: pentru gatirea carnii se folosesc anumite pastile concentrate, pline de coloranti si emulsificatori periculosi pentru sanatate. Astfel, ne putem intreba daca mancarea pe care o consumam intr-un fast-food este cu adevarat sanatoasa sau daca suntem expusi unor riscuri pentru organismul nostru.
In plus, o alta descoperire ingrijoratoare este legata de gusturile folosite in mancarea de tip fast-food. S-a constatat ca multe lanturi de fast-food folosesc aceeasi baza de gusturi pentru absolut toate produsele. De aici vine senzatia ca toate mancarurile seamana intre ele – se folosesc aceiasi aditivi, iar diversitatea gusturilor este doar o iluzie.
Chimicalele prezente in mancarea de tip fast-food
Analizele efectuate de specialisti au scos la iveala faptul ca mancarea de tip fast-food ascunde unele secrete neplacute. De exemplu, se pare ca la prepararea pizzei, un preparat traditional italian, se folosesc o serie de chimicale pe care in mod normal nu ar trebui sa le gasim in mancare. Exista chiar afirmatii ca praful de gandaci este folosit in aceasta industrie pentru a da un plus de aroma si textura.
Un alt aspect interesant este legat de aditivii alimentari folositi in meniurile de fast-food. Indiferent de marimea aleasa a meniului, fiecare oferta contine acelasi numar de aditivi alimentari. Mai mult decat atat, s-a constatat ca la meniurile de baza, la cele mici, sunt folositi mai multi coloranti decat la restul. Cu alte cuvinte, nu conteaza cat de mult sau putin mancam, suntem expusi aceluiasi nivel de substante chimice.
In concluzie, mancarea de tip fast-food ascunde multe adevaruri ascunse sub aspectul delicios si tentant. Este important sa fim informati asupra acestor aspecte si sa ne gandim de doua ori inainte de a face o alegere alimentara. Sanatatea noastra este cea mai importanta, iar ceea ce mancam poate avea un impact semnificativ asupra acesteia.
[/read]