Amandina – desertul delicios de casa
O reteta traditionala reinventata
Daca esti fan al deserturilor delicioase de casa, cu siguranta vei indragi Amandina. Aceasta prajitura cu blat pufos si crema fina de ciocolata este un adevarat rasfat pentru papilele gustative. Reteta este simpla, insa rezultatul final te va cuceri cu siguranta. Iata cum poti pregati Amandina in confortul propriului tau bucatarie.
[read more]
Ingrediente si mod de preparare
Pentru a pregati Amandina, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
Reclamă
- 7 oua
- 210 g faina
- 280 g zahar
- 3 linguri cacao
- 1 pliculet de praf de copt
- 1 pliculet de zahar vanilat
Pentru blat, albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile, amestecandu-se bine. In continuare, se amesteca faina, cacaoa si praful de copt, care se adauga treptat in compozitia de oua. Aceasta compozitie se toarna intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 30-35 de minute.
Pentru crema de ciocolata, se pregatesc urmatoarele ingrediente:
- 2 budinci de ciocolata
- 600 ml lapte
- 400 g unt
- 200 g zahar pudra
- 1 pliculet de zahar vanilat
Intr-un vas, se prepara budinca de ciocolata conform instructiunilor de pe ambalaj, folosind laptele. Apoi, se lasa sa se raceasca. Separat, se mixeaza untul cu zaharul pudra pana obtinem o compozitie cremoasa. La final, se adauga budinca racita si se amesteca bine.
Insiorarea si glazurarea prajiturii
Pentru a insiropa blatul, vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 400 ml apa
- 400 g zahar
- cappuccino cu rom, dupa gust
- esenta de rom, dupa gust
Aceste ingrediente se fierb pana cand zaharul se dizolva complet, apoi se lasa sa se raceasca.
Pentru glazura, avem nevoie de:
- 500 g zahar
- 200 ml apa
- 1 lingurita de otet
- 100 g ciocolata neagra
Zaharul, apa si otetul se fierb la foc mic, amestecand constant pana cand zaharul se dizolva. Spuma care se aduna la suprafata trebuie indepartata. Dupa aproximativ 10 minute de gatit, glazura este gata. Se ia de pe foc si se adauga ciocolata neagra. Intregul amestec se toarna intr-un bol tinut anterior la congelator si se amesteca continuu pana cand glazura devine calduta.
Montarea si decorarea Amandinei
Prajitura se taie in doua jumatati egale, care se vor insiropa cu jumatate din siropul pregatit anterior. Pe prima jumatate se intinde crema de ciocolata, pastrandu-se o mica cantitate pentru decor. Se aseaza a doua jumatate de blat, care va fi si ea insiropata. Amandina se lasa la frigider pentru cel putin doua ore, dar este recomandat sa o lasi peste noapte pentru ca aromele sa se imbine perfect.
Inainte de servire, prajitura se taie in cuburi si se aseaza pe o grila, sub care se pune o tava pentru a colecta glazura care picura. Pe fiecare cub se adauga cate o lingura de glazura, care se netezeste din interior spre exterior. Dupa cateva minute, glazura se va intari, iar prajitura se poate decora cu crema rezervata si ciocolata topita.
Rasfatul gustativ garantat
Amandina este un desert clasic, iar aceasta reteta te va ajuta sa obtii un rezultat perfect. Blatul pufos si crema fina de ciocolata se completeaza perfect, iar glazura adauga o nota de dulceata. Indiferent daca o savurezi alaturi de familie sau o servesti la o petrecere, Amandina cu siguranta va fi rasfatul gustativ al tuturor. Prepara acum aceasta prajitura delicioasa si bucura-te de fiecare moment dulce!
[/read]