Un caz socant a avut loc astazi la Judecatoria Mangalia, unde parintii victimelor accidentului de la 2 Mai au fost martorii unei scene revoltatoare. Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii ucisi de Vlad Pascu in accident, a iesit plangand din sala de judecata dupa ce judecatoarea l-a intrebat daca fiul sau decedat se afla in sala. Aceasta intrebare a starnit o mare indignare, iar procesul lui Vlad Pascu, acuzat de teribilism la volan, a fost amanat.
[read more]
Revolta si indignare in sala de judecata
Tatăl lui Sebi, tânărul ucis de Vlad Pascu în accidentul de la 2 Mai, a fost martorul unei intamplari de neiertat in cadrul procesului. Judecatoarea l-a intrebat pe acesta daca fiul sau decedat se afla in sala, un gest care a fost considerat de aproape toata lumea drept insensibil si lipsit de empatie. Barbatul a iesit din sala plangand, dezvaluind ulterior ca a simtit ca nu a mai vazut in viata sa un asemenea judecator.
Reclamă
In acelasi timp, mama victimelor si alte rude ale celor decedati au fost profund afectate de aceasta intrebare, considerand ca aceasta a fost o insulta la adresa memoriei celor plecati. Revolta a fost amplificata si de amanarea procesului lui Vlad Pascu, care a ramas fara avocati si va primi sentinta abia peste doua saptamani.
Sfidarea justitiei si a sentimentelor victimelor
Amnarea procesului lui Vlad Pascu a starnit indignare printre familiile victimelor, care au considerat aceasta decizie drept o sfidare la adresa justitiei si a memoriei celor dragi. Parintii tinerilor ucisi au acuzat autoritatile de bataie de joc si de lipsa de respect fata de suferinta lor. Totodata, acest incident a ridicat semne de intrebare cu privire la modul in care sunt tratate familiile victimelor in sistemul judiciar romanesc.
In fata acestor evenimente tragice si de neinteles, este necesar ca justitia sa fie facuta cu empatie si respect fata de suferinta celor afectati. Amandoua parti implicate merita sa primeasca dreptate si sa aiba parte de un proces corect si transparent. Este important ca astfel de situatii sa fie evitate si sa se investeasca mai mult in sensibilizarea si formarea profesionala a celor care activeaza in sistemul judiciar.
[/read]