Daca iti doresti sa incerci o reteta simpla, dar delicioasa, atunci desertul turcesc poate fi alegerea perfecta. Nu trebuie sa fii un bucatar experimentat pentru a pregati acest deliciu acasa. Iata cum poti sa gatesti un desert turcesc cu suc de portocale, pas cu pas.
Reteta pentru desertul turcesc cu suc de portocale
Ingrediente necesare:
- Suc de portocale – 250 ml
- Amidon de porumb – 140 gr
- Suc de lamaie – 3 linguri
- Apa – 380 ml
- Zahar – 300 gr
Mod de preparare:
Pasul 1: Prepararea amestecului initial
Incepe prin a turna apa (380 ml) intr-o cratita mare. Adauga apoi sucul de portocale (250 ml) si zaharul granulat (300 g) in cratita.
Reclamă
Pasul 2: Adaugarea amidonului si gatirea
Masura aproximativa un pahar mediu de amidon de porumb (140 g) si adauga-l in amestecul de suc cu apa. Amesteca bine cu un tel. Pune cratita pe foc si gatiti amestecand constant pana cand se ingroasa.
Pasul 3: Aromatizarea si racirea desertului
Dupa ce amestecul s-a ingrosat, adauga 3 linguri de suc de lamaie si amesteca bine. Gatiti la foc mic pana cand masa devine fluida si transparenta, cam 13-17 minute. Dupa ce se raceste amestecul, toarna-l intr-o forma cu peretii de 2-3 cm inaltime. Lasa desertul sa se raceasca in forma timp de aproximativ o ora.
Pasul 4: Pregatirea dulciurilor
Intr-un bol, amesteca 3 lingurite de amidon de porumb si 1 lingura de zahar pudra. Tai cu grija desertul racit in cuburi si roteste-le in amestecul de amidon si zahar pudra.
Concluzie
Pregatirea desertului turcesc de casa nu este deloc complicata, iar rezultatul final va fi un deliciu dulce si aromat. Incearca reteta si bucura-te de savoarea unica a acestui desert traditional turcesc. Pofta buna!