O prajitura pufoasa si delicioasa poate fi exact ceea ce iti doresti pentru a-ti indulci ziua. De data aceasta, va prezentam o reteta simpla si rapida pentru prajitura pufoasa cu branza de vaci si smantana. Iata cum poti sa o prepari chiar tu acasa, cu ingrediente pe care le gasesti cu usurinta in orice bucatarie.

Ingredientele de care ai nevoie:

Pentru a pregati aceasta prajitura pufoasa cu branza de vaci si smantana, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

Reclamă

  • 500 g branza de vaci
  • 450 g smantana
  • 100 g unt, la temperatura camerei
  • 8 oua
  • 7 linguri de faina
  • 7 linguri de zahar
  • 1 plic praf de copt
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • Opcional: stafide, fructe, nuci
  • Unt pentru uns forma
  • Dulceata de caise pentru servit
  • Zahar pudra

Modul de preparare al prajiturii pufoase:

Pentru a incepe, preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi, urmeaza acesti pasi simpli:

  1. Incepe prin a pune toate ingredientele in ordinea mentionata mai sus intr-un vas si amesteca-le bine pana obtii o compozitie spumoasa.
  2. Toarna compozitia rezultata intr-o tava cu pereti inalti, tapetata cu unt. Pentru a asigura o distributie uniforma a aluatului si pentru a elimina aerul din el, loveste usor tava de masa de cateva ori.
  3. Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace prajitura timp de aproximativ 25 – 30 de minute.
  4. Pe parcursul coacerii, prajitura va creste foarte mult, insa odata ce o scoti din cuptor, se va lasa.
  5. Poti servi prajitura fie fierbinte, fie rece. Pentru a adauga o nota dulce si aromata, poti insoti prajitura cu dulceata de caise si putin zahar pudra deasupra.

Aceasta prajitura pufoasa cu branza de vaci si smantana este perfecta pentru a fi savurata alaturi de cei dragi, la o cafea sau ceai, dar poate fi la fel de buna si ca desert dupa o cina copioasa. Indiferent de ocazie, aceasta reteta simpla si rapida cu siguranta va fi un succes printre cei dragi. Nu ezita sa incerci si sa te bucuri de o prajitura delicioasa si pufoasa, pregatita chiar de tine acasa!