Pregătirile de Paști sunt în toi pentru fiecare gospodină în parte, iar prezentatoarea emisiunii Acces Direct, Mirela Vaida, nu face excepție. Aceasta a dezvăluit recent o rețetă unică de cozonac moldovenesc, specifică originii sale și transmisă de la mama sa încă din copilărie. Într-un videoclip postat pe canalul său de Youtube, Mirela Vaida a arătat fanilor cum pregătește un cozonac moldovenesc, umplut cu nucă și rahat, într-o rețetă pe care o știe de la mama sa.

Rețeta secretă a cozonacului moldovenesc

Pentru a pregăti cozonacul moldovenesc, Mirela Vaida folosește următoarele ingrediente pentru aluat:

Reclamă

  • aproximativ 2 kg de făină albă
  • apă minerală
  • sare
  • zahăr
  • drojdie umedă sau uscată, dizolvată în lapte cald
  • unt gras și smântână grasă
  • o lămâie dată pe răzătoare
  • esențe
  • 6 ouă
  • lapte cald

Pentru umplutura cozonacului moldovenesc, este nevoie de:

  • rahat tăiat cubulețe, dat prin zahăr pudră
  • 1 kg de miez de nucă
  • zahăr
  • cacao
  • lapte
  • esențe
  • stafide

Pentru a prepara cozonacul, Mirela Vaida recomandă să amestecați făina cu sarea și zahărul, adăugând apoi drojdia dizolvată în lapte cald. Apoi, urmează adăugarea untului, smântână și ouălor, amestecând totul până la obținerea unei coci omogene. Aluatul se lasă la dospit apoi se întinde pentru a putea fi umplut cu pasta de nucă, rahat și stafide.

Coacerea și servirea cozonacului moldovenesc

După ce a crescut, aluatul se împarte în patru, pentru a forma doi cozonaci împletiți. Se întinde fiecare bucată de aluat, se adaugă umplutura de nucă, rahat și stafide, apoi se rulează și se împletesc. Cozonacii se pun în tavi, se ung cu gălbenuș și ulei de măsline, apoi se coc timp de aproximativ 45 de minute.

Mirela Vaida a dezvăluit astfel rețeta sa de cozonac moldovenesc, transmisă din generație în generație, care le permite fanilor să își încânte papilele gustative cu un desert tradițional și delicios.