Ingrediente pentru o prajitura delicioasa
In aceasta reteta vom prezenta pasii necesari pentru a pregati o prajitura cu ciocolata si crema de vanilie, care va impresiona cu siguranta pe oricine o va gusta. Ingrediente sunt precise si usor de gasit, iar modul de preparare este detaliat pentru a obtine un rezultat perfect.
Ingrediente necesare
Pentru blatul prajiturii vom avea nevoie de:
Reclamă
- 350 gr făină
- 1 plic praf de copt
- 80 gr cacao
- 250 gr unt
- 2 ouă întregi
- 4 albuşuri
- 250 gr zahăr
- 250 ml lapte
- o linguriţă cu vârf coajă de lămâie
Pentru crema delicioasa avem nevoie de:
- 4 gălbenuşuri
- 150 gr zahăr
- 550 ml lapte
- 50 gr amidon
- o fiolă esenţă de vanilie
- 100 gr unt
Pentru siropul care va insiropa prajitura vom folosi:
- 200 ml apă
- 100 gr zahăr
- 2 linguri esenţă de cafea sau de rom
Pentru decor, vom avea nevoie de:
- 350 gr ciocolată amăruie
- 20 g unt cu 80% grăsime
Mod de preparare
Pentru a obtine o prajitura spectaculoasa, vom respecta urmatorii pasi:
Prepararea cremei
Intr-o oala se pune la incălzit laptele amestecat cu esenţa de vanilie si se lasa pana se infierbanta, apoi se ia oala de pe foc. Separat se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi amidonul pana se spumeaza. Se toarnă in fir subtire compozitia de ou peste laptele fierbinte si se amesteca usor cu un tel.
Compozitia de cremă se pune la fiert pe foc mic amestecând continuu, până ce crema se îngroaşă precum o budincă, apoi se ia de pe foc si se lasa la racit. Cand este rece se adaugă untul tinut la temperatura camerei şi se mixează până se topeşte untul si se obtine o crema fina. Se acoperă crema cu o folie alimentară şi se dă la rece pană se pregăteste blatul.
Prepararea blatului
Intr-un bol adanc se cerne făina si peste se pune cacaoa şi praful de copt. Albuşurile celor două ouă se pun împreună cu cele 4 albuşuri ( rămase de la prepararea cremei ) si se mixează cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare ca o bezea. Separat se freacă untul cu zahărul pana se spumeaza, apoi se adaugă pe rând gălbenuşurile, coaja de lămâie, laptele tinut la temperature camerei si compozitia de făina.
Se amesteca bine pana se omogenizeaza ingredientele, apoi se încorporează in compozitie bezeaua si se amesteca uşor cu o lingură cu miscari de jos in sus pan aobtinem o compozitie bine legata. Se unge cu ulei şi se tapetează cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunea de 30×35 cm cu pereţii înalţi. Se toarnă compoziţia în tavă, şi se coace circa 30-35 minute in cuptorul incins la 180C. Dupa ce s-a copt se scoate tava din cuptor şi se lasă blatul sa se răceasă complet.
Asamblarea prajiturii
Pentru a completa aceasta prajitura delicioasa, vom insiropa blatul, adauga crema de vanilie, apoi a doua foaie de blat si restul cremei de vanilie. Peste toate acestea se va turna glazura de ciocolata. Prajitura se lasa la rece circa 2-3 ore, apoi poate fi portionata si servita, oferind un deliciu de neuitat pentru cei care o degusta.
Cu aceste ingrediente si pasi de preparare, pregatirea acestei prajituri va deveni o placere pentru orice pasionat de deserturi delicioase. Savurati fiecare imbucatura si bucurati-va de aroma si gustul acestui desert rafinat.