Doriti sa pregatiti o prajitura delicioasa pentru cei dragi? Va prezentam o reteta simpla si delicioasa pentru o prajitura cu nuci si ciocolata alba, care va cuceri cu siguranta papilele gustative ale tuturor. Aceasta prajitura este perfecta pentru ocazii speciale sau pentru momentele in care va doriti sa va rasfatati cu ceva dulce si rafinat.
Reclamă
Reteta prajiturii cu nuci si ciocolata alba:
Ingrediente pentru blat:
- 250 g miez de nucă măcinat
- 2 linguri cu vârf de făină
- 6 albușuri
- 210 g zahăr
Ingrediente pentru cremă:
- 6 gălbenușuri
- 120 g zahăr
- 2 linguri de lapte
- 70 g ciocolată albă sau fulgi de ciocolată albă
- 1 linguriță esență de vanilie
- 150 g unt cu 80% grăsime
Prepararea blatului de nucă:
Pentru inceput, se amesteca miezul de nucă cu făina pentru a obtine un amestec omogen. Separat, se mixează cele 6 albușuri până se spumează ușor și încep să crească în volum. Se adaugă treptat zahărul în timpul mixării, continuand mixarea pana se obtine o spuma tare si alba. Compozitia de nuci se incorporeaza usor cu o spatula peste spuma de albusuri, iar apoi se toarna in tava si se coace la 180 de grade timp de aproximativ 30 de minute.
Prepararea cremei:
Gălbenușurile se amesteca cu zahărul pana se spumeaza, apoi se adauga laptele si se mixeaza pana se omogenizeaza. Compozitia se pune la bain marie si se amesteca pana se ingroasa, apoi se adauga ciocolata alba si esenta de vanilie. Dupa ce crema s-a racit, se adauga untul si se mixeaza pana se obtine o crema fina. Crema se intinde uniform peste blatul de nucă si se decoreaza cu miez de nucă, apoi se lasa la rece in frigider pentru 3-4 ore.
Aceasta prajitura cu nuci si ciocolata alba va fi cu siguranta pe placul tuturor si va deveni rapid un desert preferat in familia dumneavoastra. Va dorim pofta buna si succes la gatit!