Inspirat de dorinta de a gati ceva delicios si sanatos pentru familia ta? Budinca de legume la cuptor este alegerea perfecta! Aceasta reteta simpla, dar plina de savoare, combina legume proaspete, oua, smantana si branza pentru a crea un preparat minunat, potrivit atat pentru pranz cat si pentru cina. Descopera mai jos cum poti pregati acest deliciu culinar in doar cateva pasi simpli.

Cum se prepara budinca de legume la cuptor:

Pentru a incepe, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

Reclamă

  • 2 morcovi mari, taiati felii subtiri
  • 1 dovlecel mare, taiat felii
  • 1 broccoli mic, rupt in buchetele
  • 1 ardei rosu, taiat cubulete
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 3 oua
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 100 g branza cheddar rasa (sau alt tip de branza preferat)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • 1 lingurita de busuioc uscat
  • Patrunjel proaspat tocat (pentru decor)

Pregatirea legumelor:

  • Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
  • Incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare.
  • Adauga ceapa si usturoiul si caleste-le pana devin translucide.
  • Adauga morcovii, dovlecelul, broccoli-ul si ardeiul rosu. Soteaza legumele timp de 5-7 minute, pana se inmoaie putin. Condimenteaza cu sare, piper, cimbru si busuioc.

Prepararea amestecului de oua:

  • In bolul mare, bate ouale.
  • Adauga smantana si branza rasa. Amesteca bine.

Asamblarea budincii:

  • Adauga legumele sotate in amestecul de oua si smantana. Amesteca pana se combina bine.
  • Toarna amestecul intr-o tava de copt unsa cu putin ulei sau tapetata cu hartie de copt.

Coacere si servire:

  • Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace timp de 30-35 de minute, sau pana cand budinca este rumenita si inchegata.
  • Lasa budinca sa se raceasca putin inainte de a o taia.
  • Presara patrunjel proaspat tocat deasupra pentru un plus de prospetime si culoare.

Aceasta budinca de legume la cuptor este perfecta pentru un pranz sau o cina usoara si sanatoasa. Se poate servi atat calda, cat si la temperatura camerei, alaturi de o salata proaspata. Pofta buna!