În România există un loc miraculos, denumit „Capela Sixtină a Estului”, unde se spune că dorințele devin realitate și unde au loc adevărate minuni.

Manastirea Voroneț, ctitorită de Ștefan cel Mare, atrage anual mii de pelerini care vin să se roage pentru îndeplinirea dorințelor lor. Aceasta se află la doar 36 de kilometri de Suceava și 4 kilometri de Gura Humorului, fiind un loc de pelerinaj și admirare a peisajelor.

Reclamă

Manastirea Voroneț: istoric și acces

Culoarea albastră specifică mănăstirii este recunoscută la nivel mondial și rezistă în mod surprinzător în fața intemperiilor de-a lungul anilor. Pe lângă încărcătura sa spirituală, mănăstirea este un important obiectiv turistic, oferind vizitatorilor nu doar miracole, ci și o adevărată Biblie în imagini datorită frescelor sale unice.

„În centrul unui sat situat la poalele Carpatilor, pe sobrul fond verde al padurii de brazi, se ridica o biserica simpla cu peretii exteriori ornati in fresce – Manastirea Voronet. Edificiul pare un Evangheliar iluminat larg deschis.

Astfel l-au vrut demult pictorii anonimi si cei care au comandat aceste picturi: peretii tapisati cu fresce trebuiau sa figureze ochilor privitorilor invatatura Scripturii (…)”, se arată pe site-ul oficial al Mănăstirii Voroneț.

Date importante despre Manastirea Voroneț:

  • Adresa: com. Voroneț, Gura Humorului, jud. Suceava, România
  • Telefon: 230-235323; 0744.560.001
  • Ctitor: Ștefan cel Mare
  • Anul înființării: 1488
  • Hram: Sfântul Mare Mucenic Gheorghe (23 aprilie)

Accesul la mănăstire este facil atât rutier, cât și feroviar. Din Gura Humorului se poate ajunge fie pe DN17, cu oprire la indicator, fie cu trenul până la Gura Humorului și apoi cu autobuzul.

Manastirea Voroneț este una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ștefan cel Mare, ridicată în semn de mulțumire pentru pustnicul Daniil Sihastru. Dupa 1918, biserica fostei mănăstiri a fost declarată monument istoric, iar albastrul de Voroneț a devenit o marcă unică în lume.