Șeful Biroului Președintelui Ucrainei prezintă „trei condiții cruciale” pentru UE în căutarea păcii

Andrii Iermak, șeful Biroului Președintelui Ucrainei, a pus în lumină trei condiții cruciale pe care UE trebuie să le ia în considerare pentru a ajuta la instaurarea unei păci durabile în Ucraina. Condițiile includ presiunea politică și financiară asupra Rusiei.
Condițiile pentru o pace durabilă
„În primul rând, Ucraina trebuie să primească garanții de securitate care să confere credibilitate unui viitor acord de încetare a focului. În al doilea rând, Europa trebuie să acționeze decisiv pentru a întări și a spori sancțiunile împotriva Rusiei. Și în al treilea rând, Europa ar trebui să preia controlul asupra activelor înghețate ale Rusiei pentru a permite sprijinul continuu și sporit pentru Ucraina”, a declarat Iermak.
Iermak a subliniat că aceste condiții reflectă preocuparea Ucrainei pentru securitatea europeană de durată. Acesta a adăugat că agresiunea de un deceniu a Moscovei împotriva Ucrainei nu poate fi tratată cu ușurință și a făcut apel la liderii Europei să acționeze.
Perspectiva de pace
Pe 4 martie, președintele Volodimir Zelenski a sugerat că primii pași către o pace de durată în Ucraina ar putea include eliberarea prizonierilor și o încetare imediată a focului în aer și pe mare, cu condiția ca Rusia să răspundă la fel. În același context, președintele francez Emmanuel Macron și premierul britanic Keir Starmer au propus un armistițiu de o lună în Ucraina, care să acopere sectoarele aeriene, maritime și energetice.
Pe 11 martie, la Jeddah, în Arabia Saudită, au început negocierile între delegațiile ucraineană și americană pentru rezolvarea războiului cu Rusia. Aceste discuții reprezintă un pas important în eforturile internaționale de a instaura pacea în regiune.
Horoscop rune luna martie 2025: Mihai Voropchievici îi surprinde pe Gemeni, Raci și Pești
Vecina mea a refuzat să curețe după ce a folosit grătarul meu — a doua zi, mi-a lipit reguli pentru proprietatea mea pe ușă și a cerut să le respect
”Legionar, nu nazist”. Unul din cei mai cunoscuți sociologi dă verdictul despre salutul controversat al lui Călin Georgescu
Conținutul publicat pe ziareonline.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨