Crin Antonescu considera ca societatea romaneasca nu accepta responsabilitatea alegerilor politice

Crin Antonescu, candidatul la alegerile prezidențiale susținut de coaliția aflată la guvernare, a făcut o declarație care a stârnit multe discuții. El a afirmat că societatea românească nu este dispusă să accepte că politicienii pe care îi critică sunt aceiași pe care ea însăși i-a produs.
Politicienii si societatea romaneasca
Antonescu a explicat că, în pofida numeroaselor critici și a faptului că din 1990 încoace România este într-o continuă reformă, țara a progresat. Cu toate acestea, societatea nu este dispusă să înțeleagă că are statul și are politicienii pe care ea i-a produs. „Nu i-au adus chinezii, nu i-au adus americanii, nu i-au adus turcii”, a adăugat Antonescu.
„E clar că în România e complicat din motive care sunt aproape istorice: aceste tărăgănări, aceste amânări, aceste forme de întârziere instituțională. Dar a continua această idee vagă cum că nimeni nu face nimic și că toți sunt proști și corupți nu folosește nimănui. Hai să discutăm niște lucruri!
Reformele românești
Crin Antonescu a vorbit și despre istoria reformelor românești, menționând reforma educației, reforma sănătății, reforma administrației. El a recunoscut că nu au fost făcute „ca lumea”, dar a subliniat că nu înseamnă că nu s-a plecat pe un drum. „Totuși suntem foarte departe de unde eram atunci”, a menționat Antonescu.
În final, el a vorbit despre dificultățile jobului de președinte, afirmând că următorul mandat „va fi chiar foarte, foarte greu”. A explicat că nu mai suntem în situația în care țara merge pe pilot automat în politica externă, Uniunea Europeană, NATO, parteneriatul cu americanii, iar președintele va avea un rol crucial în aceste vremuri dificile.
Horoscop rune luna martie 2025: Mihai Voropchievici îi surprinde pe Gemeni, Raci și Pești
Vecina mea a refuzat să curețe după ce a folosit grătarul meu — a doua zi, mi-a lipit reguli pentru proprietatea mea pe ușă și a cerut să le respect
”Legionar, nu nazist”. Unul din cei mai cunoscuți sociologi dă verdictul despre salutul controversat al lui Călin Georgescu
Conținutul publicat pe ziareonline.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨