Campania electorala pentru alegeri locale partiale a inceput in 19 localitati

Data actualizării: 18 aprilie 2025

Campania electorală pentru alegerile locale parţiale a inceput. Aceste alegeri vor fi organizate în data de 4 mai pentru preşedintele Consiliului Judeţean Bihor şi pentru primarii din 19 localităţi din ţară. Campania urmează să se încheie pe 3 mai, la ora 7:00.

Localităţile în care vor avea loc alegeri

Localităţile în care vor avea loc alegeri locale parţiale pentru primari sunt: Comuna Sopot (Dolj), Comuna Căbeşti (Bihor), Comuna Rieni (Bihor), Comuna Avrămeni (Botoşani), Comuna Coşula (Botoşani), Oraşul Oţelu Roşu (Caraş-Severin), Comuna Lăpuşnicel (Caraş-Severin), Comuna Valea Ierii (Cluj), Comuna Limanu (Constanţa), Comuna Gura Ocniţei (Dâmboviţa), Comuna Buturugeni (Giurgiu), Comuna Heleşteni (Iaşi), Oraşul Ulmeni (Maramureş), Comuna Iancu Jianu (Olt), Comuna Mihăeşti (Olt), Oraşul Buşteni (Prahova), Comuna Secăria (Prahova), Municipiul Zalău (Sălaj), Comuna Drăgăneşti-Vlaşca (Teleorman).


Votarea la alegerile locale parţiale începe duminică, 4 mai, la ora 7:00, şi se încheie la ora 21:00. Alegătorii care la ora 21:00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei pentru a intra în localul de vot pot să îşi exercite dreptul constituţional până cel mai târziu la ora 23:59.

Citește și:

Reguli de campanie electorală

În campania electorală, este considerat material de propagandă electorală orice material scris, audio sau video, care îndeplineşte următoarele condiţii: se referă în mod direct la un candidat sau partid politic care participă la alegeri, clar identificat; este utilizat în perioada 19 aprilie – 3 mai, ora 7:00; are obiectiv electoral şi se adresează publicului larg; depăşeşte limitele activităţii jurnalistice de informare a publicului.

Competitorilor electorali le este interzisă, în campanie, efectuarea de cheltuieli în legătură cu oferirea, darea sau distribuirea către alegători, în mod direct sau indirect, a măştilor, dezinfectanţilor, odorizantelor auto, pixurilor, cănilor, ceasurilor, tricourilor, jachetelor, gecilor, a impermeabilelor, pelerinelor, vestelor, şepcilor, căciulilor, fularelor, sacoşelor, pungilor, umbrelelor, găleţilor, brichetelor, chibriturilor, produselor alimentare şi alcoolice, a ţigărilor şi a altor produse din tutun, calendarelor bisericeşti şi a altor asemenea produse, precum şi a oricăror alte bunuri oferite cu scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit candidat.

La secţiile de votare din localităţile în care se organizează alegeri locale parţiale, operaţiunile electorale se desfăşoară în acelaşi interval de timp ca alegerile prezidenţiale, cu aceleaşi ştampile cu menţiunea „Votat”, pe buletine de vot separate, prezenţa la vot fiind consemnată pe liste electorale distincte pentru cele două tipuri de scrutin.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe ziareonline.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨