Trimisul special al SUA, Keith Kellogg, propune un Plan Marshall pentru reconstruirea Ucrainei

Într-o discuție premergătoare conferinței internaționale privind redresarea Ucrainei, Keith Kellogg, trimisul special al SUA pentru Ucraina, a propus adoptarea unui nou Plan Marshall pentru această țară. El a subliniat că după Al Doilea Război Mondial, SUA au lansat Planul Marshall pentru Europa, un plan care ar putea fi adaptat și pentru situația actuală a Ucrainei.
Un Plan Marshall pentru Ucraina
Kellogg a recunoscut că implementarea unui astfel de plan ar fi o sarcină dificilă, având în vedere situația actuală foarte complicată. Totuși, el a subliniat necesitatea obținerii unui armistițiu. De asemenea, trimisul special al SUA a lăudat acțiunile președintelui ucrainean Volodimir Zelenski și ale echipei sale, care s-au comportat în mod înțelept în această situație dificilă.
Estimările arată că Ucraina ar avea nevoie de aproximativ 500 de miliarde de dolari pentru a se redresa după distrugerile provocate de invazia Rusiei. În cadrul Conferinței de la Roma, participanții au promis peste 10 miliarde de euro (11,7 miliarde de dolari) pentru a ajuta țara devastată de război.
Conferința de la Roma
Conferința găzduită de Italia este al patrulea eveniment de acest gen de la invadarea Ucrainei de către Rusia în februarie 2022. Scopul principal al conferinței este mobilizarea sprijinului internațional pentru Ucraina. În cadrul conferinței s-a anunțat că 10 țări europene, inclusiv Italia, Germania, Franța și Spania, s-au alăturat unei scheme de garantare a exporturilor recent lansată, menită să încurajeze mai multe firme din UE să facă comerț cu Ucraina.
Kellogg a subliniat că un armistițiu ar putea duce cu adevărat la sfârșitul războiului. El a menționat, de asemenea, că mor civili și că orașele sunt distruse. Pentru a pune lucrurile în perspectivă, generalul în retragere a amintit că armata americană s-a retras din Vietnam după ce a pierdut 68.000 de soldați. El a menționat că, la acea vreme, SUA au spus pur și simplu: „Stop! Doar stop!”.
În final, Kellogg a pus un accent deosebit pe problema returnării copiilor ucraineni răpiți de Rusia. El a declarat că președintele SUA, Donald Trump, era profund îngrijorat de această chestiune și insistase în discuțiile cu Zelenski că aceasta trebuie să fie un punct de negociere cu Rusia.
Conținutul publicat pe ziareonline.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨