Snitele pane din piept de pui – reteta delicioasa si simpla de preparat
[read more]
Majoritatea gospodinelor sunt familiare cu reteta clasica de snitele pane din piept de pui, care implica trecerea carnii prin faina si ou. Insa acum va prezentam o metoda mai simpla si mai eficienta de a pregati aceste snitele, care vor iesi gustoase, aromate si suculente. Uitati de grija imbibiarii cu ulei sau de crusta care cade de pe carne – urmati aceasta reteta si veti obtine snitele perfecte!

Reteta simpla si eficienta pentru snitele pane din piept de pui

Reclamă

Pentru a pregati aceste snitele delicioase, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 4 fileuri de pui;
  • 50 grame de maioneza;
  • 40 grame de miere;
  • sare;
  • piper;
  • 30 grame de mustar;
  • 30 ml de ulei;
  • 4 catei de usturoi;
  • boia.

Instructiuni de preparare:

  1. Incepeti prin pregatirea unei marinade aromate. Amestecati intr-un bol uleiul, mustarul, usturoiul pisat, maioneza si mierea. Adaugati sare si piper dupa gust. Mixati ingredientele pana obtineti o compozitie omogena si aromata.

  2. Spalati fileurile de pui si uscati-le cu ajutorul unor prosoape de hartie. Taiati-le in felii subtiri si acoperiti-le cu o folie alimentara.

  3. Folosind un ciocan de carne sau partea plata a unui cutit, bateti fiecare felie de carne cu grija, pentru a o subtia si a o lasa mai frageda.

  4. Intr-un vas, puneti carnea si turnati marinada pregatita in pasul 1. Asigurati-va ca fiecare bucata de carne este acoperita uniform cu marinada. Acoperiti vasul si lasati-l la frigider timp de 2 ore, pentru ca aromele sa patrunda in carnea de pui.

  5. Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Pe o tava tapetata cu hartie de copt, asezati snitelele marinade si stropiti-le cu marinada ramasa in vas.

  6. Introduceti tava in cuptorul incins si lasati snitelele sa se coaca timp de aproximativ o jumatate de ora. Verificati-le din cand in cand si intorceti-le pentru a se rumeni uniform.

  7. Cand snitelele sunt gata, serviti-le calde alaturi de garnitura preferata. Pofta buna!

Aceasta reteta simpla si eficienta va permite sa pregatiti snitele pane din piept de pui delicioase, aromate si suculente. Marinada bogata de maioneza, mustar si miere confera carnii un gust intens si o textura frageda. Cu ajutorul cuptorului, snitelele se vor coace uniform si vor capata o crusta crocanta, fara sa fie nevoie sa le prajiti in ulei. Preparati aceasta reteta si veti fi surprinsi de cat de usor puteti obtine snitele impecabile, perfecte pentru o masa delicioasa in familie.
[/read]