Cum sa prepari gogosari umpluti cu conopida deliciosi la tine acasa
Gogosarii umpluti cu conopida fac parte din traditia culinara romaneasca si reprezinta un preparat delicios si sanatos, perfect pentru perioada de sezon. Daca esti pasionat de bucatarie si vrei sa experimentezi retete noi, aceasta este o optiune excelenta.
Pentru a pregati acest preparat, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
Reclamă
- 3 kilograme de conopida
- Zahar brun sau normal
- 5 kilograme de gogosari
- Sare neiodata pentru muraturi
- Condimente de muraturi
- Otet de 9 grade
- Frunze de hrean (optional)
Pentru inceput, este important sa speli bine borcanele si sa le sterilizezi pentru a te asigura ca preparatul se va pastra proaspat pentru o perioada mai lunga de timp.
In continuare, spala gogosarii foarte bine si curata-i de cotoare si seminte. Apoi, lasa-i sa se scurga cu gaura in jos pentru a elimina excesul de apa.
Conopida trebuie spalata la fel de bine sub un jet puternic de apa si desfacuta apoi in bucatele. Pentru a elimina impuritatile, pune bucatelele de conopida intr-o cratita cu apa si otet si lasa-le sa se inmoaie timp de 30 de minute.
Dupa ce conopida s-a scurs, umple gogosarii cu bucatelele de conopida pana termini toate gogosarii.
Asezand gogosarii in borcane, adauga 2 linguri de zahar, 1 lingura de sare, 100 ml de otet si condimentele pentru muraturi. Completeaza restul borcanului cu apa si asigura-te ca inchizi bine capacul. Repeta aceasta procedura pentru restul gogosarilor.
Este important de mentionat ca cantitatile mentionate sunt pentru borcane de 800 ml.
In final, introdu borcanele la cuptor pentru 40 de minute pentru a se steriliza complet. Dupa ce au fost sterilizate, opreste focul si lasa borcanele fierbinti cu gogosarii umpluti cu conopida sa se raceasca intr-o patura groasa, impaturita bine.
Lasandu-le pana a doua zi, vei observa ca preparatul s-a racit complet si poate fi depozitat in camara pentru a fi savurat mai tarziu.
Aceasta reteta de gogosari umpluti cu conopida este delicioasa si sanatoasa, perfecta pentru a fi servita ca aperitiv sau garnitura. Pofta buna!