Ion Caramitru (79) este înmormântat astăzi, 10 septembrie, la Cimitirul Bellu.

Celebrul actor a fost condus pe ultimul drum de către familie, prieteni și toți cei care i-au urmărit cariera artistică. Cortegiul funerar s-a pus în mișcare la ora 12:00.

Ziua înmormântării regretatului Ion Caramitru a adus o durere de nesuportat familiei sale. Văduva actorului și cei trei băieți ai lor au părut de neconsolat la slujba de pomenire, organizată la Biserica Visarion Capitală.

Printre cei care au sosit să-l conducă pe ultimul drum pe Ion Caramitru se numără și Ștefan Bănică Jr. Artistul părea vizibil afectat la intrarea în biserică. Îmbrăcat în haine cernite și abătut, acesta s-a prezentat la biserica Visarion din Piața Romană, acolo unde are loc slujba de înmormântare, și unde a avut acces doar un grup restrâns de oameni. Alături de el s-a aflat și actorul Mihai Constantin, celebrul Ionică din „Liceenii”.

La slujba de pomenire au sosit mai mulți colegi de breaslă de-ai actorului, printre care Horațiu Mălăele, Vlad Zamfirescu, Florin Zamfirescu și Ștefan Bănică Jr, dar și Principesa Margareta a României, Custode al Coroanei și înalți oficiali.

Mulțime de coroane în memoria lui Ion Caramitru
Slujba de înmormântare a regretatului actor Ion Caramitru are loc în acest moment la Biserica Visarion din Capitală, iar toți cei apropiați s-au prezentat pentru a-i aduce un ultim omagiu. La intrarea în biserică pot fi văzute o mulțime de coroane aduse în amintirea celebrului actor.

Celebrul actor va fi înmormântat vineri, 10 septembrie, la cimitirul Bellu din Capitală. Cortegiul cu trupul neînsuflețit al actorului Ion Caramitru va porni de la biserica Visarion din Capitală, apoi se va opri, în jurul orei 12.00, în fața Teatrului Național ”I. L. Caragiale”, urmând ca mai apoi să fie condus către Cimitirul Bellu.

Reprezentanții TNB au transmis că toți cei care vor să-și ia la revedere de la celebrul actor o vor putea face în timp ce cortegiul funerar va poposi în fața teatrului:”În drumul de la Biserica Visarion spre Cimitirul Bellu, cortegiul se va opri în faţa Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” pentru a ne lua rămas bun de la el şi a-i aduce, ca omagiu, aplauzele noastre”.

Locul de veci al actorului se afla pe Aleea Artiștilor, din Cimitirul Bellu, acolo unde se odihnesc și alți mari actori ai României, precum Emil Hossu, Marin Moraru, Toma Caragiu, Vladimir Găitan, etc.

Ultima dorință a actorului în vârstă de 79 de ani
În 2010, Ion Caramitru a fost laureat al premiului Speranța și membru de onoare al Societății Timișoara, asociație care s-a născut în prima lună după Revoluţia din decembrie 1989. Atunci actorul a primit și insigna pe care a purtat-o cu mândrie toată viața.

”Ne-am sfătuit ce să facem în această privință împreună. În octombrie 2019 am fost numiți în consiliul de conducere al Institului Revoluției Române, din care inițial fusesem eliminați pentru că făceam parte, de fapt, din ”Asociația Revoluționarilor Fără Privilegii”, asociație înființată de Ion Caramitru și Radu Filipescu pentru cei care au refuzat certificatul de revoluționar.

Ion Caramitru și-a dorit să fie înmormântat cu această insignă.

Citeste si: ECONOMISEȘTE acum bani la factura ta de curent ELECTRIC! Totul este simplu și rapid. Vezi câtă economie poți să faci complet GRATUIT!