Un microbuz cu 18 copii la bord și o mașină au fost implicate, luni, într-un grav accident la Deveselu. Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție pentru gestionarea situației.

Accident grav în Deveselu, cu 18 copii și 3 adulți implicați. Plan Roșu activat

Accidentul rutier care a avut loc în localitatea Deveselu a fost unul deosebit de grav, având 18 copii și 3 adulți implicați. Din fericire, nu au existat victime cu leziuni grave, însă autoritățile au fost nevoite să activeze Planul Roșu de Intervenție pentru a gestiona cu eficiență misiunea de răspuns.

La fața locului au fost trimise mai multe echipe de intervenție, printre care o autospecială de stingere, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, șapte echipaje SMURD și trei echipaje din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Olt. Ca urmare a impactului, 6 persoane au fost rănite, dintre care 5 copii și un adult. Acestea au suferit leziuni ușoare și au fost transportate la Spitalul din Caracal pentru investigații suplimentare.

Alte două persoane rănite în alt accident grav

Pe lângă accidentul din Deveselu, luni a avut loc și un alt incident grav, de data aceasta la ieșirea din Laslea spre Sighișoara, județul Sibiu. Un bărbat în vârstă de 58 de ani a intrat pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus de o tânără de 23 de ani. În urma impactului, ambele persoane au fost rănite, iar femeia de 23 de ani a fost încarcerată.

Echipajele de intervenție au acționat prompt, reușind să scoată femeia din mașină și să o transporte la spital cu ajutorul elicopterului SMURD. Din fericire, ambele victime sunt conștiente, iar femeia a ajuns la UPU Tg. Mureș pentru tratamentul traumatismelor suferite.

În concluzie, accidentele rutiere reprezintă un pericol constant în trafic și necesită atenție sporită din partea tuturor participanților. Este important să respectăm regulile de circulație și să fim precauți pentru a evita astfel de situații tragice.