Producătorul Pfizer / BioNTech a solicitat ca în curând să fie extinsă campania de vaccinare anti – coronavirus și la copii care au vârste cuprinse între 2 și 11 ani.

Din luna septembrie 2021, ar putea începe vaccinarea în rândul copiilor mai mici de 11 ani. Grupul Pfizer / BioNTech cere ca vaccinul anti – Covid – 19 să fie autorizat de urgență în acest sens.

Acest producător de vaccinuri anti-Covid cere imunizarea copiilor cu vârste între 2 şi 11 ani

Vaccinul Pfizer / BioNTech, folosit pentru imunizarea adolescenților americani

Conform Le Figaro, producătorul Pfizer / BioNTech vine cu această solicitare la puțină vreme după ce în Statele Unite ale Americii s-a decis ca acest ser să fie utilizat pentru vaccinarea adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Campania de vaccinare din Statele Unite ale Americii (SUA) se va extinde în acest fel. Președintele american Joe Biden își propune ca peste 70% din populație să primească cel puțin prima doză de vaccin până în data de 4 iulie, care este și Ziua Națională a SUA.

În același timp, președintele american Joe Biden își mai propune ca, până la aceeaşi dată, să fie vaccinați împotriva Covid – 19 un număr de 160 de milioane de cetățeni americani.

Pentru vaccinarea adolescenților americani vor fi mobilizate aproximativ 20 000 de farmacii. Tinerii vor putea veni să se vaccineze în aceste centre. De asemenea, vaccinarea copiilor americani va putea fi făcută inclusiv de către medicii pediatri.

Epidemia de coronavirus în SUA

De la debutul pandemiei ce coronavirus și până în prezent, în Statele Unite ale Americii (SUA) au fost diagnosticate cu Covid – 19 un număr de 33 321 244 persoane. Bilanțul deceselor în rândul celor infectați a ajuns la 593 148.

Potrivit CNN, în campania de vaccinare din Statele Unite ale Americii (SUA), serul de la Pfizer / BioNTech este utilizat în prezent pentru imunizarea persoanelor care au peste 16 ani.

Până acum, campania de vaccinare din Statele Unite ale Americii (SUA) s-a dovedit a fi un succes. Un procent de 55% din populația SUA a fost imunizată până acum împotriva Covid – 19. Oficialii americani atrag atenția că mai durează până când va fi atinsă imunitatea de masă.

 

Citeste si: Afla cum poti sa platesti mult mai putin la factura ta de curent. Este gratis!