În timp ce partidele sunt ocupate să negocieze și să se gândească la o propunere pentru funcția de prim ministru, în cazul în care nu vor reuși să ajungă la o înțelegere, premierul interimar Nicolae Ciucă a transmis un mesaj românilor.

Nicolae Ciucă le-a făcut românilor o recomandare

Ținând cont că sărbătorile se apropie cu pași repezi și foarte mulți oameni s-ar putea să uite că lumea întreagă se confruntă cu o pandemie, primul ministru le-a făcut ,,o recomandare în calitate de cetățean”.

El le-a reamintit oamenilor că deși dorința de ai întâlni pe cei dragi s-ar putea să fie mare, în contextul actual ar fi mai indicat să-și limiteze deplasările. Mai ales că, după cum a mai evidențiat premierul, în următorii ani oamenii vor avea ocazia să celebreze Crăciunul și Revelionul așa cum se cuvine.

„Aş face o recomandare în calitate de cetăţean. La rândul meu, sunt şi fiu şi părinte şi bunic şi fiecare dintre noi trăim emoţia aceasta, a sărbătorilor de iarnă, poate este perioada cea mai încărcată emoţional, când ne dorim să călătorim, să ne vedem părinţii, să ne vedem copiii, să ne vedem nepoţii, să ne vedem rudele, în general; ţinând cont de situaţia în care ne găsim, aş recomanda să facem în aşa fel încât să limităm deplasările, să limităm expunerea la riscul răspândirii acestui virus şi, cu certitudine, vor fi zile şi ani de aici înainte în care să putem să ne bucurăm de tot ceea ce înseamnă spiritul acestor sărbători. Asta este modul în care eu, ca cetăţean, voi proceda în această perioadă”, a transmis Nicolae Ciucă, potrivit Agerpres.

Actualul premier vine cu o recomandare pentru români. Ce le cere Nicolae Ciucă să facă de sărbători
Foto: pixabay.com

 Premierul interimar a afirmat că autoritățile s-au pregătit

Atunci când a fost întrebat dacă autoritățile s-au pregătit pentru un scenariu în care numărul de cazuri ar putea crește, premierul a transmis că în urma unei ședințe pe care a avut-o vineri au fost luate în calcul toate variantele. Astfel încât autoritățile să aibă stabilite măsurile necesare pentru a nu apărea surprize.

Cât despre faptul că ar putea fi impuse noi măsuri, Nicolae Ciucă a spus că deocamdată nu este cazul. Și a subliniat că în ultimele zile a existat o scădere a persoanelor depistate pozitiv. Așa că în perioada care urmează nu vor fi introduse alte restricții.

„Nu în această lună, nu în această perioadă, nu în perioada sărbătorilor de iarnă. Acum, din datele pe care le avem, nu vedem o creştere spectaculoasă, ca să impunem aceste… ca să impună o astfel de decizie. (…)”, a mai adăugat primul ministru.

Nicolae Ciucă nu a fost singurul care le-a recomandat oamenilor să facă mai puține vizite în acestă perioadă și să petreacă mai mult timp acasă. Și Raed Arafat, a avut duminică seara o recomandare similară. Oficialul a mai subliniat într-o declarație anterioară că în acestă perioadă este important ca oamenii să se gândească la sănătate.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<