Profitând de ultimul weekend până la intrarea în vigoare a noilor restricții, anunțate de autorități, foarte mulți turiști au ajuns zilele acestea la munte.

Omenii au stat și 20 de minute la coadă

Iar dovadă stau imaginile surprinse la telegondola care ducea care duce la pârtia de schi lasă impresia că  nici nu mai există pandemia.

Turiștii care au ajuns pentru acest weekend la munte, au vrut atât de mult să ajungă pe pârtie, încât la telegondola din Poiana Brașov, sâmbătă dimineață, se formase o coadă uriașă. Doritorii fiind nevoiți să aștepte și câte 20 de minute pentru a putea urca pe pârtie. Și este de înțeles de ce s-a ajuns în această situație. Mai ales că sâmbătă a fost ultima zi până când vor fi impuse noi restricții în contextul pandemiei. După cum au stabilit și anunțat autoritățile.

Pe lângă turiștii veniți să se bucure de stratul de zăpadă, au fost prezenți și câțiva jandarmi. Ei au misiunea de a le reaminti persoanelor prezente să poarte masca și să păstreze distanța. Guvernul a aprobat miercuri, hotărârea prin care starea de alertă pe teritoriul țării este prelungită.

Măsurile intră în vigoare din 14 martie

Iar în cadrul propunerii CNSM, pe lângă faptul că ora până la care se poate circula seara s-a modificat, iar restricția de circulație intră în vigoare de la ora 22:00 sau a impus noi decizii și în cazul celor care vor să meargă la munte.

Spre exemplu, pensiunile și hotelurile vor putea să primească turiști la o capacitate limitată de 70%. Măsurile intra în vigoare de duminică 14 martie.

Într-o declarație recentă, premierul Florin Cîțu, a dezvăluit că motivul pentru care se înregistrat o nouă creștere a numărului de cazuri are legătură cu faptul că România a permis continuarea a sezonului de schi, chiar și în pandemie. Lucru pe care alte state nu l-au permis. Primul ministru a mai afirmat și că  România are cele mai relaxate măsuri restrictive.