România vine cu un nou ajutor pentru vecinii noștri de peste Prut. Țara noastră face o nouă donație pentru Republica Moldova. Ajutorul donat de România Republicii Moldova constă într-o nouă tranșă de vaccinuri anti – coronavirus. Țara noastră donează către Republica Moldova o cantitate de 100 800 doze de vaccin anti – Covid – 19.

România vine în ajutorul Republicii Moldova

Această tranșă de vaccinuri anti – coronavirus a plecat din România vineri dimineață. Sprijinul oferit de țara noastră reprezintă un ajutor din partea țării noastre pentru Republica Moldova pentru ca țara să poată gestiona mai bine pandemia de coronavirus.

Dozele donate pentru Republica Moldova sunt primite de România de la Uniunea Europeană (UE). Este vorba despre o cantitate de 100 800 de doze de vaccin anti – coronavirus de la AstraZeneca / Oxford. Ajutorul umanitar a fost livrat chiar de la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico Militară „Cantacuzino” din București.

Guvernul României a decis să acorde în continuare sprijin pentru vecinii de peste Prut. Acest transport de vaccinuri ar trebui să faciliteze campania de vaccinare care este în desfășurare în Republica Moldova.

Dozele de vaccin AstraZeneca / Oxford au fost livrate în Republica Moldova prin intermediul unui autovehicul ce aparține Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta din Romania. Transportul a ajuns vineri, la Chișinău, în capitala Republicii Moldova.

Pe lângă doze de vaccin anti – coronavirus de la AstraZeneca / Oxford, ajutorul umanitar oferit de România Republicii Moldova a constat și în echipamente medicale utile în lupta împotriva epidemiei de coronavirus.

Aceste ajutoare oferite de România au fost promise de către președintele României Klaus Iohannis încă din luna decembrie anul trecut. La acel moment, șeful statului român a confirmat faptul că relația dintre România și Republica Moldova este una specială. Mai mult, Klaus Iohannis a asigurat-o pe Maia Sandu că România va fi în continuare un sprijin pentru Republica Moldova în lupta împotriva maldiei de coronavirus.

Republica Moldova, țara din vecinătatea României care numără o populație de 2,658 de milioane de locuitori, a înregistrat de la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent un număr de 252 153 îmbolnăviri și 5 912 asociate Covid – 19.

Ajutor pentru Republica Moldova. România donează vaccinuri anti – coronavirus