Epidemiologii sunt în alertă! A fost descoperită o variantă dublu mutantă a coronavirusului. Guvernul indian se află într-un prag critic din punct de vedere epidemiologic.

Varianta dublu mutantă a virusului B.1.617 a fost descoperită în India, țară care deja se confruntă cu o criză sanitară fără precedent. Mutațiile coronavirusului din India au generat o explozie a numărului de infectări.

Guvernul indian admite pentru prima oară că această variantă extrem de periculoasă a virusului există. Oficialii Indiei recunosc faptul că situația epidemiei de Covid – 19 din țară a devenit cu adevărat dramatică.

Conform BBC, varianta dublu mutantă a unui virus înseamnă practic că două mutații ale infecției se cumulează și devin practic o nouă mutație. În cazul Indiei, două noi tulpini de Covid – 19 s-au unit și au format o dublă mutație.

Varianta B.1.617 a coronavirusului s-a răspândit deja în multe state. În opt țări, din aproape 13 000 de probe secvențiate, 3 500 sunt mutații noi.

Alertă! Apare o variantă dublu mutantă a Covid-19

Epidemia de coronavirus în India

New Delhi, cel mai mare oraș din India, a omis să spună că varianta B.1.617 de coronavirus are legătură cu creșterea alarmantă a numărului de cazuri de îmbolnăviri.

De asemenea, oficialii indieni nu au recunoscut până în prezent că numărul mare de infectări din țară are legătură cu vreuna din mutațiile coronavirusului descoperite în Regatul Unit al Marii Britanii, Africa de Sud sau Brazilia.

Experții din domeniul sanitar se pare că nu au preconizat efectele devastatoare pe care le poate avea acest virus extrem de contagios. Din acest motiv India înregistrează din nou un număr record de infectări raportate în ultimele 24 de ore. În ultimele 24 de ore, India a raportat 3 980 de cazurid e decese în rândul pacienților infectați cu coronavirus și un număr record de  412 262 de îmbolnăviri.

Un oficial al Centrului Național pentru Controlul Bolilor avertizează că în curând țara se va confrunta cu un al treilea val al epidemiei de coronavirus și că această situație este inevitabilă.

De la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, India a raportat 21 077 410 de cazuri de infectări 230 168 de decese asociate Covid-19.