Pe zi ce trece presiunea de pe sistemul medical indian este din ce în ce mai mare. Situația epidemiologică a devenit tragică. India se află la un pas de a intra în colaps.

Situația fără precedent din India nu poate fi rezolvată decât  cu ajutor extern. Pentru asta, câteva țări membre ale Uniunii Euroepene (UE), printre care se numără și România, au luat decizia să trimită de urgență ajutor către India.

România spre exemplu va dona aparate de oxigen care vor fi folosite în spitalele din India. Este vorba despre 80 de concentratoare de oxigen și 75 de cilindri de oxigen.

Cele cinci țări membre ale Uniunii Euroepene (UE) au trimis mai multe echipamente medicale utile în lupta cu pandemia de coronavirus. Ajutorul vine după ce India a apelat la mecanismul Uniunii Europene de protecție civilă.

India va mai primi 700 de concentratoare de oxigen, peste 300 de ventilatoare și  un generator de oxigen de la Irlanda. Belgia donează Indiei 9 000 de doze de Remdesivir. De asemenea, Luxemburg a trimis de urgență 58 de ventilatoare, iar Portugalia a donat 5 500 de flacoane de Remdesivir și 20 000 de litri de oxigen. De asemenea, Suedia a donat 120 de ventilatoare. Alte țări care au mai anunțat că vin în sprijinul Indiei sunt Germania și Franța.

Alertă! India are nevoie urgentă de ajutor. România trimite echipamente medicale

Epidemia de coronavirus în India

Epidemia de coronavirus din India a scăpat de sub control. Situația epidemiologică a devenit critică. În plus de asta, sistemul medical nu mai face față. Spitalele au rămas fără rezerve de oxigen pentru pacienții diagnosticați cu Covid – 19.

Întreaga situație a fost generată în mod special de noua tulpină indiană a coronavirusului care a făcut mari ravagii pe teritoriul țării. Ce o diferențiază de celelalte variante este faptul că a împrumutat mutații de la varianta britanică, iar o altă mutație din tulpina indiană este luată de la cea din California.

Numărul mare de infectări a determinat autoritățile se impună măsuri restrictive. Bengaluru, un mare oraș din India, a intrat în carantină pentru două săptămâni în speranța că numărul cazurilor de infectări va scădea. Carantina a fost implementată și în capitala New Delhi.

De la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, India a înregistrat 17 997 267 de cazuri de infectări și 201 187 de decese.