Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din România, a emis o alertă de călătorie pentru cetățenii români care în perioada următoare au planificată o plecare în Spania.

Conform autorităților, Spania este vizată de un avertisment special emis pentru turiști. Meteorologii spanioli atrag atenția că țara se va confrunta în perioada următoare cu vreme rea și cu furtuni puternice.

Avertismentul meteo este valabil pe teritoriul Spaniei începând de marți, 27 aprilie. Conform Ministerului Afacerilor Externe (MAE) din România, cea mai afectată zonă a Spaniei din punct de vedere meteorologic este Andaluzia. Alerta de vreme rea este valabilă până miercuri, 28 aprilie.

Agenția Meteorologică din Spania a emis un cod portocaliu de vremea rea. Va ploua abundent iar vântul se va intensifica pe arii extinse. Cetățenilor români care se află în Spania sau urmează să plece într-o călătorie li se recomandă să țină cont de alertele meteo.

În cazul în care vă confruntați cu o urgență atunci când sunt plecați în Spania, aveți la dispoziție mai multe numere de telefon pe care le puteți apela la nevoie:

Epidemia de coronavirus în Spania

Spania, o țară care numără o populație de 46,94 de milioane de locuitori, a înregistrat de la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent un număr de 3 496 134 cazuri de îmbolnăviri. Din totalul pacienților depistați pozitiv cu infecție cu Covid – 19, un număr de 3 186 967 persoane au fost declarate vindecate. Bilanțul deceselor în rândul pacienților diagnosticați cu coronavirus a ajuns la 77 855.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă persoanelor care planifică o călătorie în Spania să se informeze cu privire la regulile restrictive care sunt în vigoare pe teritoriul acestei țări.

Vacanță în Spania

Spania se află în topul destinațiilor iubite de români în anul 2021, alături de Italia, Emiratele Arabe, Turcia şi Grecia. Principalul criteriu de care românii țin acum cont atunci când își aleg destinația este legat de condițiile de călătorie și restricțiile anti – pandemie pe care fiecare țară le-a impus.

Această țară situată în peninsula Iberică se pregătește intens pentru a primi din nou turiști. Spania va ține cont pe viitor de certificatele de vaccinare.

Alertă pentru turiștii care călătoresc în această țară! Avertismentul MAE