Medicul Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă! Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) atrage atenția că țara noastră s-ar putea confrunta peste câteva luni cu valul patru al pandemiei de coronavirus.

România se află în prezent din punct de vedere epidemiologic pe un trend descendent. Numărul cazurilor de infectări cu Covid – 19 scade de la o zi la alta, iar campania de imunizare în masă a populației avansează. Nici un județ din țară nu se mai află în scenariul galben sau roșu de risc epidemiologic.

Cu toate acestea, social – democratul Alexandru Rafila spune că la toamnă ne-am putea confrunta cu gestionarea valului patru al pandemiei de Covid-19. Asta deși Guvernul preconizează să vaccineze până atunci o mare parte a populației adulte.

Parlamentarul PSD este de părere că următorul val al pandemiei poate veni chiar dacă la toamă circa 30% – 40% din populația României va fi imună la coronavirus.

Alexandru Rafila mai crede faptul că oamenii au început să fie mai relaxați din punct de vedere al respectării regulilor de protecție pentru că Guvernul a început să ridice o parte din restricții. Din aceste motive, social – democratul este de părere că la toamnă vom asista la o creștere a numărului de cazuri de îmbolnăviri cu Covid – 19.

Acesta atrage atenția că acest „festivism” ar putea pune în pericol succesul campaniei de imunizare în masă a populației României.

„Eu de la început am zis că nu trebuie să facem pariuri pe cifre și termene, trebuia să păstrăm cadența vaccinărilor. În mediul rural trebuie insistat și găsit parteneriatul cu autoritățile locale, tot acest festivism legat de performanțele campaniei descurajează oamenii care cred că am intrat în normal. Chiar dacă vom avea acoperire vaccinală la toamnă de 30-40%, s-ar putea să asistăm la un val, care sper eu să fie mic, dar nu putem exclude nici un scenariu, nu trebuie să excludem mutațiile”, a spus Alexandru Rafila, conform Digi24.

Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă! Urmează valul patru al pandemiei

Campania de vaccinare în România

Campania de vaccinare anti – coronavirus din România a început în data de 27 decembrie 2020, în același timp cu celelalte state membre ale Uniunii Europene (UE). Până acum în țara noastră au fost vaccinate peste 4 milioane de persoane.

Scopul Guvernului de la București este ca până în luna iunie să fie depășit pragul de 5 milioane de cetățeni vaccinați. Ținta este una grea, dar nu greu de atins. Pentru asta este nevoie ca zilnic să se vaccineze anti – coronavirus circa 100 000 de persoane.

Ultimele cifre furnizate de Grupul de Comunicare Strategică arată că în 24 de ore, în România, au fost raportate doar 381 de noi cazuri de îmbolnăviri cu Covid – 19 și 63 de decese asociate acestei boli.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<