Un tribunal din Moscova a respins recursul formulat de Alexei Navalniî, care a fost închis pentru încălcarea condițiilor de eliberare în cazul unei sentințe cu suspendare.

Navalniî a pierdut recursul

Navalniî a fost reținut luna trecută după ce s-a întors în Rusia din Germania, unde a fost tratat după ce a fost otrăvit. Disidentul l-a acuzat pe Vladimir Putin a pus la cale atacul și a mai adăugat că acuzațiile care i se aduc  sunt inventate. Pe de altă parte, Kremlinul a negat orice implicare în otrăvirea liderului Opoziție.

Navalniî a făcut un apel la rușii care sunt nemulțumiți de viața sub conducerea lui Vladimir Putin.

„Vreau ca Rusia să fie liberă, dar asta nu este suficient”, a spus el.

Vestea arestării sale de luna trecută a generat proteste de amploare la Moscova și în alte orașe, unde poliția a arestat un număr record de manifestanți.

„Avem de toate, dar suntem cumva încă o țară nefericită. Propun să ne schimbăm sloganul: Rusia nu va fi numai liberă, ci și fericită. Rusia va fi fericită!”, a spus liderul Opoziției.

Judecătorul a redus pedeapsa cu 45 de zile

În urma apelului,  judecătorul a redus 45 de zile din pedeapsa inițială a lui Navalniî de doi ani și opt luni. La aflarea veștii, liderul a glumit, spunând că așa este mult mai bine.

Criticul de la Kremlin a reflectat asupra credinței sale în Dumnezeu. Dar s-a folosit și exemple din  Harry Potter și desenele animate Rick și Morty, pentru a-și transmite mesajul.

„A trăi înseamnă a risca totul”, a spus el, citându-l pe Rick Sanchez din seria de animație Adult Swim.

„Altfel nu ești decât o bucată inertă de molecule asamblate aleatoriu care plutesc oriunde universul te suflă”.

Alexei Navalniî, mesaj pentru rușii nemulțumiți de viața sub conducerea lui Putin. Liderul opoziție a pierdut recursul

Curtea Europeană a cerut eliberarea liderului Opoziției

Decizia instanței de a renunța la eliberarea condiționată și a impune o pedeapsă cu închisoarea a fost luată după ce Navalnîi a supraviețuit unei presupuse otrăviri și apoi a păcălit un agent guvernamental să dezvăluie detalii despre operațiune.

Fundația sa a publicat, de asemenea, o investigație despre un palat de la Marea Neagră de despre care se crede că a fost construit pentru Vladimir Putin.

Rusia a refuzat să-l elibereze pe Navalnîi, în ciuda unei hotărâri pronunțate de curtea europeană a drepturilor omului. Care a declarat că există o amenințare credibilă pentru viața sa în închisoare. Rusia este obligată să recunoască hotărârile instanței cu sediul la Strasbourg ca membru al Consiliului Europei. Însă, a anunțat că va ignora hotărârea, numind decizia ,,inexecutabilă” și „amestec în treburile unui stat suveran”.