Un şofer de TIR a primit o amendă vamală uriașă și pentru ce a făcut mai are de achitat și o serie de compensații, potrivit Adevărul.

Bărbatul a fost prins transportând produse contrafăcute

Un șofer de tir a devenit bun de plată, după ce a fost prins de vameșii francezi că avea produse de contrabandă. Pentru acest lucru el trebuie să achite o sancțiune de 3,8 milioane de euro. Bărbatul nu este singurul care a fost tras la răspundere pentru faptele sale.

Cinci șoferi de Tir au ajuns în fața judecătorilor de la Curtea judiciară din Boulogne-sur-Mer. După ce vameșii au descoperit că bărbații aveau asupra lor mai multe produse contrafăcute pe care trebuiau să le transporte din Anglia în Franţa. Potrivit ,,La Voix du Nord”, printre cei cinci șoferi se numărau și doi români.

Unul dintre români,  în vârstă de 43 de ani a fost supus unei verificări. În urma controlului vameșii au descoperit că acesta avea în camion  18.000 de articole contrafăcute. Dintre aceste în jur de 300 de ceasuri Rolex, aproximativ 500 de tricouri inscripționate Puma şi în jur de 500 de brăţări Dior. Astfel că în cazul său, judecătorii au decis că românul este vinovat de contrabandă cu articole contrafăcute. Și l-au condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare. Plus achitarea unei amenzi vamale de 3,8 milioane de euro.

Amendă uriașă pentru un șofer român în Franța. El trebuie să plătească aproape 4 milioane de euro. Ce a făcut bărbatul?
Foto: pixabay.com

El trebuie să plătească și o serie de compensație

Mai mult decât atât, din cauza acestor falsuri, bărbatul trebuie să plătescă o serie de compensații către brandurile respective. El are de achitat o compensație de  91.000 de euro pentru Rolex. În timp ce către Puma trebuie să plătească  16.000 de euro. Dar şi către Dior 9.500 de euro.

În cazul celui de-al doilea român,  de 31 de ani, instanța a stabilit că acesta trebuie să facă şase luni de închisoare și să plătească 82.905 euro. Bărbatul a fost prins de vameși pe 9 iulie 2019 transportând diverse mărfuri contrafăcute, precum ochelarii de soare, diverse parfumuri şi ceasuri.  El ar fi putut scăpa doar cu 1000 de euro, dar pentru că nu a vrut să plătească acestă sumă și s-a luat la ceară cu vameșii, a ajuns în fața judecătorilor.

„Nu sunt terorist. Comportamentul vostru nu este potrivit pentru funcţionari publici”, a spus acesta.