Autoritățile din Coreea de Sud au demarat o anchetă după ce mass-media coreeană a informat că două persoane care s-au vaccinat împotriva coronavirusului cu serul dezvoltat de AstraZeneca au murit.

Două persoane care s-au vaccinat cu AstraZeneca au murit!

Conform informațiilor disponibile până acum, una dintre persoanele decedate avea 63 de ani și suferea de o boală cerebrovasculară. Ea era internată într-un centru de îngrijire. După vaccinare a început să prezinte mai multe simptome, printre care febră puternică. În ziua de marți, pacientul respectiv a fost transferat la un spital mai mare, însă nu a supraviețuit. Conform medicilor, în momentul în care a decedat avea simptome de scepticemie și pneumonie.

Cealaltă persoană avea vârsta de circa 50 de ani. Aceasta avea probleme cardiovasculare și diabet. Aceasta a fost vaccinată împotriva coronavirusului de curând. Presa scrie că aceasta a murit miercuri, în urma unui atac de cord.

Se investighează cauza celor două decese

Un oficial din cadrul Agenției coreene pentru controlul și prevenirea bolilor a declarat pentru Reuters că este în curs de investigare cauza celor două decese. El nu a dat mai multe detalii despre acest lucru.

În Coreea de Sud a început săptămâna trecută campania de vaccinare împotriva coronavirusului. De atunci și până marți seara, aproximativ 86.000 de persoane au primit prima doză de vaccin AstraZeneca și alte 1524 au fost vaccinate cu vaccinul dezvoltat de cei de la Pfizer/ BioNTech.

Anchetă de amploare! Două persoane au MURIT după ce s-au vaccinat cu AstraZeneca

Situația pandemiei de coronavirus în Coreea de Sud

Pandemia de coronavirus face ravagii și în Coreea de Sud. Această țară a raportat miercuri un bilanț de 444 cazuri confirmate de infectare cu coronavirus și șase noi decese. Astfel, de la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, un număr de 90.186 de oameni s-au infectat cu Covid-19, iar alți 1.612 de pacienți care au contactat boala au decedat.

Aproape 150.000 de români vaccinați cu AstraZeneca

Și în România s-a început de ceva timp vaccinarea persoanelor cu serul dezvoltat de AstraZeneca. Peste 149.334 de români s-au imunizat până acum cu acest vaccin.