Pandemia de coronavirus nu este aproape de a lua sfârșit, însă veștile sunt bune pentru că majoritatea statelor au în curs de desfășurare campanii de vaccinare anti – Covid – 19.

Pentru ca pandemia de coronavirus să ia sfârșit este nevoie de atingerea imunității de grup. Pentru asta, este nevoie ca cel puțin 70% din populația totală a planetei să fie vaccinată anti – coronavirus.

Anunț! Când se termină pandemia de Covid – 19 ?

Directorul regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Hans Kluge, lansează un semnal de alarmă și spune că există îngrijorări majore legate de noile tulpini de Covid – 19 care sunt mult mai contagioase decât varianta inițială a virusului. Succesul campaniei de vaccinare anti – coronavirus este amenințat de aceste noi variante de Covid – 19. De asemenea, Hans Kluge mai atrage atenția că ritmul campaniei de vaccinare anti – coronavirus este încă unul destul de lent.

Conform AFP și Agerpres, cele mai mari temeri sunt legate de noua tulpină de Covid – 19 din India care circulă cu rapiditate pe teritoriul multor state. Un exemplu de acest gen este Regatul Unit al Marii Britanii, țară care este amenințată de un nou val al numărului de cazuri de îmbolnăviri cu Covid – 19.

Directorul regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) este de părere că ar trebui accelerată campania de vaccinare anti – coronavirus.

„Pandemia se va termina atunci când vom atinge o acoperire vaccinală minimală de 70%(…) Vaccinarea este încă prea lentă(…)În timpul unei pandemii, rapiditatea este esenţială(…)Chiar şi atunci când OMS a declarat pandemia, numeroase ţări erau în continuare în expectativă, am pierdut un timp preţios „, a declarat Hans Kluge.

Campania de vaccinare anti – coronavirus din Europa

Campania de vaccinare anti – coronavirus din Uniunea Europeană (UE) a început oficial în data de 27 decembrie 2020. Până în prezent au fost imunizată 26% din populația europeană.

Datele statistice arată că 36,6% din populaţia europeană a primit cel puțin o doză de vaccin anti – coronavirus. De asemenea, un procent de 16,9% dintre rezidenţii din Uniunea Europeană (UE) au fost vaccinaţi cu ambele doze de ser.