În timp ce Florin Cîțu consideră că el a adus un suflu nou în partid și că din punctul său de vedere „competiția este deja tranșată”, Ludovic Orban, actualul lider, este de altă părere. Totuși, întrebat dacă în ultima perioadă s-a schimbat relația sa cu Florin Cîțu, Ludovic Orban a spus că din punctul său de vedere nu.

Care este relația dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu

 „Florin Cîţu este premierul Partidului Naţional Liberal, colaborăm, eu în calitate de preşedinte, Florin Cîţu în calitate de premier al PNL, ne consultăm, luăm decizii împreună, reprezentăm PNL la reuniunile Coaliţiei şi evident că avem poziţii comune, nu poziţii diferite. (…) Obiectivul nostru fundamental este ca această competiţie să nu afecteze actul de guvernare”.

De asemenea, întrebat de la câte filiale are sprijin pentru candidatura sa pentru un nou mandat de preşedinte PNL, Orban a afirmat:

„Foarte multe. Dar să ştiţi că la congres nu trebuie numărate doar filialele, la congres trebuie vorbit cu fiecare delegat în parte. La congres vor participa 5.000 de delegaţi şi felul meu de a face campanie evident este acela de a avea o relaţie cât mai bună cu liderii filialelor, cu reprezentanţii PNL în administraţia locală şi centrală, dar felul meu de a face campanie este să fac campanie la fiecare membru al PNL şi, în momentul în care vom şti delegaţii, către fiecare delegat”.

Anunț de ultim moment! Ludovic Orban și Florin Cîțu sunt la cuțite? Care este relația dintre cei doi liberali

Liberalii nu îl vor pe Cîțu la conducerea PNL

Totuși, se pare că deși premierul Florin Cîțu este sigur că va câștiga alegerile pentru funcția de lider al PNL, s-ar putea să aibă surprize mari la alegeri, conform unui sondaj. Potrivit unui sondaj realizat de Avangarde, votanții PNL îl vor pe Ludovic Orban în continuare șef al formațiunii. Alegătorii PNL îl preferă pe Ludovic Orban – 40%. Fostul premier este urmat de Emil Boc – 28% și de actualul premier Florin Cîțu – 17%. Aceștia sunt urmați de Rareș Bogdan – 12%.

Premierul Florin Cîțu  a anunțat, weekendul trecut, că va candida la alegerile interne ale formațiunii pentru funcția de lider al PNL. Cât despre Ludovic Orban, premierul României spune că acesta este în prezent liberul PNL-ului și este normal să își dorească să continue. El amintește de faptul că în anul 2017, la congres, el a făcut parte din echipa lui Ludovic Orban și l-a susținut pe acesta.

Cîțu l-a jignit pe Ludovic Orban

Totuși, indirect, Florin Cîțu a spus de mai multe ori că PNL are nevoie de un suflu nou, tineresc, pe care doar el în poate aduce în partid. Jurnalistul Ion Cristoiu consideră că premierul l-a jignit indirect pe Ludovic Orban făcând aceste afirmații.