Secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, a făcut un anunț important pentru elevi și profesori. Oficialul a explicat ce se va întâmpla cu unitățile de învățământ în cazul în care numărul de cazuri de infectare cu Covid-19 va crește.

Ce se întâmplă cu școlile dacă va crește numărul de cazuri

El a declarat că Ministerul Educației a făcut mai multe solicitări la Ministerul Sănătății în contextul desfășurării activității din școli. Conform acestuia, unul dintre documente vizează orele remediale, care ar trebui făcute față în față, indiferent de scenariul în care se află localitatea unde se află școala, condiția fiind ca localitatea să nu se afle în carantină. De asemenea, reprezentanții Ministerului Educației au mai abordat și subiectul privind obligativitatea portului măștii sanitare.

Ce înseamnă ore remediale

Prin ore remediale se înțelege funcționarea pe grupe. Mai exact, în fiecare grupă vor fi câte 12 elevi, pentru a se putea asigura o distanțare suficientă între copii, pentru ca riscurile de infectare să fie minime.

Anunț de ultimă oră de la Ministerul Educației! Toți elevii și profesorii trebuie să știe: ce se întâmplă cu școlile

De asemenea, oficialul din Ministerul Sănătății a vorbit și despre examenele naționale, care urmează să aibă loc în curând. Totodată, s-au făcut solicitări și în ceea ce privește învățământul special, în care grupele de studiu sunt foarte mici, maxim 10 elevi, iar învățământul online este foarte dificil sau chiar imposibil de realizat.

Ce se întâmplă cu simularea examenelor naționale

Cât despre simularea examenelor naționale, Sorin Ion spune că s-a solicitat de la Ministerul Sănătății ca simularea examenelor naționale, dar și examenele propriu-zise să aibă loc la școală, nu în format online.

Totodată, în ceea ce privește purtarea măști sanitare, reprezentanții Ministerului Sănătății sunt de părere că acestea ar trebui să dispară măcar în cazul orelor de sport, fiind sigur că măcar pentru această materie se va înțelege și va fi permisă scoaterea acestei obligativități.

Sorin Ion a mai spus că măsura purtării măștii poate fi înlocuită de respectarea distanțării sociale cât mai mare, iar în cazul sălilor, dacă nu se poate face sport în aer liber, trebuie să aibă loc o aerisire permanentă.