Prefectul Capitalei, Alin Stoica, și primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, au fost prezenți astăzi la deschiderea noului centru drive-thru din sectorul amintit. Cei doi oficiali au anunțat că vârstnicii sau persoanele care nu se pot deplasa, pot face o solicitare, iar cadrele medicale vor putea merge la domiciliul acestora pentru a le administra vaccinul.

Oamenii vor putea fi vaccinați acasă

De altfel, pentru stimularea vaccinării în Capitală, responsabilii au anunțat că, în perioada următoare, vor fi deschise mai multe puncte mobile în zonele mărginașe. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a explicat că în curând se vor deschide puncte mobile în Ferentari, unde se pot vaccina persoanele din acea zonă. De asemenea, în tot orașul va exista preocuparea ca vaccinul să ajungă cât mai aproape de oameni și de a facilita ajungerea lor la centrele de vaccinare.

”Ineditul este, cum a spus domnul prefect, în afară de echipele mobile din Piața Ferentari, avem și o echipă, un auto în premieră, care va merge la persoanele nedeplasabile sau la acele persoane care solicită intervenția directă la domiciliu. Avem avizul Direcției de Sănătate Publică, doctori pe această mașină, și se vor deplasa la oamenii în vârstă”,  a declarat și Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 5 .

Noi relaxări în România

Situația epidemiologică de la noi din țară este din ce în ce mai bună, iar cazurile de infectare au început să scadă considerabil, ceea ce înseamnă că se apropie o nouă rundă de relaxări ale restricțiilor.

Premierul României, Florin Cîțu, a vorbit despre această etapă, care ar urma să aibă loc în curând. Șeful Executivului a declarat, ieri, că de la 1 iunie va începe etapa relaxărilor, și va continua cu 1 iulie și 1 august.

Anunț important despre vaccinarea anti-COVID! Oamenii vor putea fi imunizați ACASĂ. Cum se va întâmpla acest lucru

De asemenea, șeful Executivului a explicat că dacă va fi nevoie să ajusteze și pentru celelalte perioade care vor urma, o vor face de acum. Totodată, el a spus că a discutat cu cei afectați direct și vor fi îmbunătățite unele măsuri. Conform acestuia, scopul campaniei de vaccinare e acela de a elimina pandemia, iar în ceea ce privește rata de pozitivare aceasta este în scădere.

Care este situația vaccinării la noi în țară

După un an de chin, la sfârșitul lunii decembrie 2020 a apărut primul vaccin dezvoltat împotriva coronavirusului: Pfizer/BioNTech. De atunci și până în prezent s-au vaccinat aproape 3.361.054 de persoane cu ambele doze. De asemenea, au fost și reacții adverse. De pe 27 decembrie 2020 până în prezent au fost raportate 15.942 de reacții adverse, adică 2,10 la 1000 de doze administrate.

În prezent, sunt disponibile patru vaccinuri pentru cei care vor să se imunizeze. Pfizer, AstraZeneca, Moderna și Johnson&Johnson. Au început și studiile clinice pentru vaccinarea copiilor, iar cazurile de Covid-19 au început să scadă considerabil.