În contextul scumpirilor din ultima vreme, statul oferă un ajutor de 250 de lei o dată la două luni persoanelor cu venituri mici.

Aflăm, însă, că mulți dintre beneficiari au căzut într-o mare capcană, care i-a lăsat fără bani. Află la ce trebuie să fii atent pentru a evita o situație asemănătoare.

Au pierdut ajutorul de la stat

Este cunoscut faptul că statul oferă un ajutor de 250 de lei românilor cu situații financiare precare, având în vedere că alimentele s-au scumpit și cheltuielile sunt tot mai greu de suportat.

Totuși, trebuie să fim atenți în ce fel cheltuim banii, pentru că riscăm să ne fie blocate cardurile.

În ultima perioadă, tot mai multe persoane care au primit vouchere în valoare de 250 de lei pentru alimente au spus că le-au fost blocate cardurile. Nu au cumpărat țigări și alcool, așa cum știau că este interzis, dar se pare că au căzut într-o mare capcană, la care nici măcar nu se gândeau.

Se pare că suma este destinată exclusiv pentru a cumpăra produse alimentare și mese calde, însă, unii dintre cei care beneficiază de acest ajutor, au achitat cu ele detergenţi sau mâncare pentru animale, precum și alte alimente.

Majoritatea au plătit cu acest card la insistențele vânzătoarelor, care au spus că nu este nicio problemă, iar surpriza apoi a fost să vadă că le-au fost blocate cardurile.

Un român a povestit pățania lui. Mai exact, a rămas fără ajutor social după ce a achitat două conserve de mâncare pentru cățel, după ce la casa de marcat au fost sfătuiți să facă acest lucru, pe motiv că nu ar fi nicio problemă. Au vrut să explice tuturor ce au pățit, pentru ca aceștia să evite o astfel de situație.

“Dragi utilizatori de carduri sociale primite de la Stat, nu cumpăraţi nimic, decât alimente pentru oameni, nu cumpăraţi hrană pentru animale, pentru că vi se vor bloca cardurile şi ajutorul este anulat! Nu cumpăraţi şerveţele, hârtie igienică, detergenţi etc., chiar dacă magazinul vă spune că e ok! Noi am pierdut dreptul

pentru că am cumpărat 2 cutii hrană pentru căţel, la casa de marcat ni s-a spus că este ok, dar după, ni s-a anulat dreptul de a mai beneficia de aceşti bănuţi pe motiv că sunt destinaţi strict pentru hrana oamenilor! Copilul meu nu mai poate beneficia de acest ajutor! Mare grijă!”, a declarat un român