Medicul militar, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a făcut un anunț important pentru românii care vor să scape de teama infectării cu coronavirus. Lista de așteptare pentru vaccinarea anti-Covid va fi disponibilă din data de 15 martie.

Cât despre modalitatea de înscriere pe respectiva platformă de vaccinare, medicul militar spune că procesul e același cu cel care s-a derulat și până în prezent. Mai exact, o persoană trebuie să își creeze cont pe platforma de vaccinare. Ulterior, aceasta trebuie să se programeze în lista de așteptare și să își aleagă un centru de vaccinare.

Ce trebuie să faci pentru a te înscrie pe lista de vaccinare

Trebuie menționat că fiecare centru de vaccinare va avea propria listă. După aceea, persoana, respectând categoria din care face parte. În momentul în care în centrul de vaccinare pe care l-a ales vor fi disponibile locuri libere, persoana va primi un sms și un e-mail prin care va fi anunțată că va avea la dispoziție 24 de ore să își confirme programarea.

Menționăm că după data de 15 martie, centrele de vaccinare vor putea fi vizualizate doar din lista de așteptare.

„Ele vor ajunge la interfaţa persoanelor care sunt listate şi nu mai sunt vizibile pentru celelalte persoane care intră şi vor dori să găsească un loc liber. De ce? Pentru că platforma este de aşa natură încât va notifica în primul rând persoanele care se află în lista de aşteptare, drept pentru care ne aşteptăm ca aceste locuri să fie ocupate în mod deosebit din lista de aşteptare. Din acest punct de vedere, după data de 15 martie, noi ne dorim şi vom încuraja, evident, programarea prin această listă de aşteptare”, a mai declarat Gheorghiţă.

Medicul militar, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a făcut un anunț important pentru românii care vor să scape de teama infectării cu coronavirus. Lista de așteptare pentru vaccinarea anti-Covid va fi disponibilă din data de 15 martie. Cât despre modalitatea de înscriere pe respectiva platformă de vaccinare, medicul militar spune că procesul e același cu cel care s-a derulat și până în prezent. Mai exact, o persoană trebuie să își creeze cont pe platforma de vaccinare. Ulterior, aceasta trebuie să se programeze în lista de așteptare și să își aleagă un centru de vaccinare. Trebuie menționat că fiecare centru de vaccinare va avea propria listă. După aceea, persoana, respectând categoria din care face parte. În momentul în care în centrul de vaccinare pe care l-a ales vor fi disponibile locuri libere, persoana va primi un sms și un e-mail prin care va fi anunțată că va avea la dispoziție 24 de ore să își confirme programarea. Menționăm că după data de 15 martie, centrele de vaccinare vor putea fi vizualizate doar din lista de așteptare. „Ele vor ajunge la interfaţa persoanelor care sunt listate şi nu mai sunt vizibile pentru celelalte persoane care intră şi vor dori să găsească un loc liber. De ce? Pentru că platforma este de aşa natură încât va notifica în primul rând persoanele care se află în lista de aşteptare, drept pentru care ne aşteptăm ca aceste locuri să fie ocupate în mod deosebit din lista de aşteptare. Din acest punct de vedere, după data de 15 martie, noi ne dorim şi vom încuraja, evident, programarea prin această listă de aşteptare”, a mai declarat Gheorghiţă. Medicul militar a mai spus că în continuare se menține același obiectiv și anume, ca din luna aprilie a acestui an, să se înceapă vaccinarea a populației generale. Astfel, că cei care vor să se vaccineze vor trebui să se înscrie pe lista de așteptare începând cu data de 15 martie. Valeriu Gheorghiță spune că această listă de așteptare va ajuta procesul de programare să se desfășoare în mod normal. Totodată, această listă va permite o gestionare eficientă a numărului de persoane programate în raport cu dozele de vaccin disponibile. Persoanele vor fi notificate în funcție de numărul de doze de vaccin care vor fi disponibile. Prin această listă, explică coordonatorul campaniei de vaccinare nu se va mai ajunge în situația penibilă în care persoane programate la vaccin să fie amânate fiindcă dozele de vaccin nu sun suficiente.

Medicul militar a mai spus că în continuare se menține același obiectiv și anume, ca din luna aprilie a acestui an, să se înceapă vaccinarea a populației generale. Astfel, că cei care vor să se vaccineze vor trebui să se înscrie pe lista de așteptare începând cu data de 15 martie.

Care este rolul listei de așteptare

Valeriu Gheorghiță spune că această listă de așteptare va ajuta procesul de programare să se desfășoare în mod normal. Totodată, această listă va permite o gestionare eficientă a numărului de persoane programate în raport cu dozele de vaccin disponibile.

Persoanele vor fi notificate în funcție de numărul de doze de vaccin care vor fi disponibile. Prin această listă, explică coordonatorul campaniei de vaccinare nu se va mai ajunge în situația penibilă în care persoane programate la vaccin să fie amânate fiindcă dozele de vaccin nu sun suficiente.