Germania schimbă încă o dată regulile campaniei de vaccinare anti – coronavirus. Vaccinul produs de AstraZeneca / Oxford va fi utilizat pentru imunizarea tuturor persoanelor adulte.

Autoritățile germane au revizuit din nou regulile campaniei de vaccinare și au hotărât că serul anti – Covid – 19 de la AstraZeneca / Oxford poate fi folosit pe toți adulții, indiferent de vârstă.

Germania a autorizat astfel utilizarea serului AstraZeneca / Oxford la persoanele care au mai mult de 60 de ani. Conform Reuters, Ministrul Sănătății din Germania, Jens Spahn, a luat această decizie care vizează vaccinul anti – coronavirus  britanico – suedez.

Campania de vaccinare anti – coronavirus din Germania

Guvernul condus de cancelarul german Angela Merkel și-a stabilit o țintă a campaniei de imunizare în masă a populației țării. Până la sfârșitul acestei veri, respectiv până în august 2021, ar urma să fie imunizați anti – coronavirus majoritatea adolescenților care au vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Agenţia germană a medicamentului ar urma ca în curând să avizeze utilizarea vaccinului de la Pfizer / BioNTech pentru vaccinarea adolescenților. Decizia vine ca urmare a faptului că țări precum Canada și SUA au anunțat deja că va di extinsă campania de vaccinare în rândul copiilor, aceștia urmând să fie inoculați cu vaccinul Pfizer / BioNTech. În aceste două state, copii se pot vaccina anti – Covid – 19 dacă au împlinit vârsta minimă de 12 ani. Gigantul producător farmaceutic Pfizer / BioNTech cere de urgență ca serul anti – coronavirus să fie autorizat pentru a fi folosit și în cazul copiilor care au vârste cuprinse între 2 și 11 ani. Din luna septembrie 2021, ar putea începe vaccinarea în rândul copiilor mai mici de 11 ani.

Anunț important! Toți adulții vor fi vaccinați cu AstraZeneca / Oxford

De la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, pe teritoriul Germaniei, o țară care numără o populație de 83,02 de milioane de locuitori, au fost înregistrate 3 486 462 de cazuri de contaminări cu acest virus. Bilanțul deceselor în rândul pacienților diagnosticați cu Covid – 19 a ajuns la 84 811.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<