Biserica e pusă în dificultate la înmormântarea mamei din Timișoara, care s-a aruncat de pe bloc ținându-și copiii în brațe. Preoții se confruntă cu o situație delicată, după ce familia Iuliei a decis să-i îngroapte împreună pe cei trei, în același sicriu. Deși nu pot ține oficial o slujbă normală pentru un sinucigaș, aceștia sunt nevoiți să o facă pentru cei mici.

Biserica e pusă în dificultate la înmormântarea mamei din Timișoara, care s-a aruncat de pe bloc ținându-și copiii în brațe. Asta pentru că familia Iuliei a hotărât să-i îngroape împreună pe cei trei, tânăra de 33 de ani și micuții ei, într-un singur sicriu. Deși preoții nu pot oficial să țină o slujbă normală pentru un sinucigaș, sunt nevoiți să o facă pentru micuții nevinovați.

Iulia, mama de 33 de ani care s-a aruncat de la etajul zece al unui bloc din Timişoara, ținându-și copiii în brațe, a fost înmormântată alături de cei mici. Femeia și micuții ei, un băiețel de doi ani și o fată de șase ani, au fost îngropați în același sicriu. Aceștia își vor dormi somnul de veci în cartierul Freidorf din Timişoara.

Biserica e pusă în dificultate la înmormântarea mamei din Timișoara, care s-a aruncat de pe bloc, ținându-și copiii în brațe. În cazul sinuciderilor, Biserica Ortodoxă are unele reguli speciale pentru înmormântare. Sinuciderea e considerată un păcat foarte mare, pentru că, potrivit bisericii, cei care își iau viața, s-au lepădat de credința în Iisus Hristos, dar și de nădjdea în Dumnezeu, scrie Adevărul.

De regulă, Biserica refuză să săvârşească slujba înmormântării pentru sinucigaşi. Există însă și unele excepții. Ca de exemplu, în cazul oamenilor care au suferit de boli psihice și nu au avut discernământ, se face totuşi o mică slujbă, potrivit hotărârii Sfântului Sinod. Aceasta e ținută de un singur preot, doar pe marginea gropii unde persoana decedată e înmormântată, și nu se trag nici clopotele

Însă, în cazul înmormântării Iuliei, mama de 33 de ani din Timișoara, lucrurile par a fi mai complicate. Conform sursei citate, pe lângă faptul că tânăra a decis să-și ia viața, ea și-a ucis practic și cei doi copii, aruncându-se de la etajul 10 în timp ce-i ținea în brațe.

Recent, s-a aflat că familia Iuliei a hotărât ca cei trei să fie îngropați împreună, într-un singur sicriu. Preoții sunt astfel puși în dificultate. Deși nu pot ține oficial o slujbă normală pentru o persoană care s-a sinucis, oamenii bisericii sunt nevoiți să o facă pentru copiii tinerei. Un preot a mărturisit că în 40 de ani de preoție nu a întâlnit asemenea caz.

„În 40 de ani de când sunt în preoţie n-am văzut aşa ceva, ca mai multe persoane să fie înmormântate în acelaşi sicriu. Aşa a decis familia. În cazul mamei va exista o slujbă specială pentru sinucigaşi, iar în cazul copiilor trebuie să oferim o slujbă normală.

Mama şi-a omorât copiii. Şi-a pierdut credinţa în Dumnezeu. Nu şi-a iubit copiii, o mamă se jertfeşte pentru copilul ei. Ea nu a făcut aşa. Pentru ea va fi o rugăciune specială permisă de Sfântul Sinod. Nu se va pomeni nici numele ei. Iar copiii, nevinovaţi, vor avea slujbă normală’, a declarat părintele Ionel Popescu, vicar eparhial şi conducătorul oficiului parohial Iosefin, potrivit sursei menționate anterior.

Cazul mamei din Timișoara a șocat o țară întreagă. Femeia și-a luat cei doi copii, a urcat până la etajul 10 al unui bloc, iar apoi s-a aruncat în gol cu aceștia. În momentul în care a aflat, tatăl copiilor, care se afla în Austria la muncă, a avut parte de un șoc.

La puțin timp după venirea în țară, Alexandru a decis ca fosta lui soție, care îi purta numele chiar și după divorț, dar și micuții Nicholas și Alisa să fie înmormântați în același sicriu. În urmă cu puțin timp, sicriul cu trupurile fără viață ale celor trei a fost depus la o capelă din Timișoara, acolo unde apropiații pot veni să-și ia rămas bun de la aceștia, scrie Spynews.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<