Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, cel căruia premierul Florin Cîțu i-a delegat atribuțiile interimare la instituție, după demiterea lui Vlad Voiculescu, a anunțat când se vor relaxa restricțiile în România.

Oficialul din Ministerul Sănătății spune că ce este esențial în prezent este ca autoritățile să le poată oferi tuturor pacienților din România servicii medicale de care au nevoie, fiindcă acest virus are un impact extraordinar de mare și nu cruță pe nimeni. O veste bună este aceea că au fost identificate foarte repede paturi de terapie intensivă suplimentare, fiindcă este foarte mare nevoie de ele în această perioadă.

Când se vor relaxa măsurile de restricție

„În 2-3 zile au fost identificate şi operaţionalizate deja 12 paturi. Alte 73 de paturi au fost identificate şi se caută soluţii asfel încât să fie operaţionalizate cât mai repede şi toate aceste lucruri, la pachet cu ritmul accelerat cu care se desfăşoară vaccinarea”, spune specialistul.

Anunțul mult așteptat! Viața noastră va reveni la normalitatea dinaintea pandemiei de coronavirus! Când se vor ridica restricțiile din România

Ușor, ușor, spune Andrei Banciu, cazurile de infectare cu coronavirus încep să scadă, iar în curând se va ajunge ca obiectivul premierului Florin Cîțu, ca de la 1 iunie să se poată relaxa din restricții, să fie îndeplinit. Acesta este încă un pas spre viața normală pe care o așteaptă toată lumea, de foarte mult timp.

Care este principalul obiectiv al premierului Florin Cîțu

În urmă cu câteva zile, Andrei Baciu declara că obiectivul principal al premierului Florin Cîțu este ca în termen de două luni să se înceapă ridicarea restricțiilor. Un alt scop principal al șefului Guvernului este ca până în luna septembrie a anului în curs să fie vaccinați 10,4 milioane de oameni. În acel moment, 70% din populația adultă va fi imunizată, iar transmisia virusului va fi mult diminuată, iar fenomenul pandemic va fi încheiat.

De mai bine de un an de zile ne luptăm cu pandemia de coronavirus, care a îmbolnăvit milioane de români și a luat viața a zeci de mii. Am avut de respectat restricții după restricții, însă cu ajutorul campaniei de vaccinare pare că lucrurile vor reveni la normal, în curând. În acest moment, la noi în țară campania de vaccinare decurge cum trebuie, folosindu-se trei vaccinuri: Pfizer, Moderna și AstraZeneca.