Noua tulpină a coronavirusului a fost intitulată „Henri – Mondor” și a fost descoperită pentru prima oară în Franța. Mutația de Covid – 19 pe care cercetătorii au denumit-o „Henri – Mondor” a fost descoperită în  sud-estul şi în sud-vestul Franței. Se pare că și această nouă tulpină ar fi cel puțin la fel de contagioasă ca celelalte mutații descoperite deja.

Noua tulpină din Franța a fost detectată la mai mulți pacienți care provin din anumite regiuni ale țătii. Ea a fost denumită după spitalul Henri – Mondor de la Créteil, în Val – de – Marne.

Apare o nouă tulpină de coronavirus! Oamenii de știință sunt în alertă

Oamenii de știință atrag atenția că această nouă mutație se află în circulație pe teritoriul țării.

Assistance Publique-Hôpitaux de Paris (AP-HP) precizează prin intermediul unui comunicat de presă că până acum trei angajați ai unui spital din Franța au fost diagnosticați cu noua tulpină. Ulterior, mutația a mai fost identificată la alți 30 de angajați ai unui alt spital.

Din data de 2 martie și până în prezent, noua tulpină de Covid-19 a ajuns să constituie 1,8% din cazurile de îmbolnăvire cu noi mutații.

Specialiștii sunt de părere că noua mutație trebuie supusă mai multor studii de specialitate pentru a se stabili cu exactitate cât de contagioasă este această tulpină.

Epidemia de coronavirus în Franța

De la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent pe teritoriul Franței au fost diagnosticate cu Covid – 19 un număr de 4 822 470 de persoane. Bilanțul victimelor epidemiei arată că în total în Franța au fost înregistrate 96 678 de decese. Din totalul persoanelor depistate pozitiv cu coronavirus, un număr de 299 624 pacienți au fost declarați vindecați.

Autoritățile franceze au anunțat introducerea de restricții suplimentare în încercarea de a limita răspândirea coronavirusului pe teritoriul țării. Sunt impuse noi restricții ce limitează libertatea de mișcare a cetățenilor.

Începând de week-end-ul trecut, în trei districte din Franța și în departamentele Aube şi Nievre din centru şi Rhone din sud-est, se aplică noi norme.

Prin restricționarea circulației pe timpul zilei autoritățile franceze mai permit doar deplasările în afara locuinței pe o rază de maximum zece kilometri depărtare de casă.

De asemenea, în locurile în care se aplică noile norme sunt închise majoritatea magazinelor.

Elevii merg în continuare la școală, însă în acele clase în care este depistat cel puțin un caz de infectare cu Covid-19 întreaga școală intră în carantină.