Apare o nouă mutație de Covid-19. Apariția acestei posibile noi tulpini provoacă îngrijorări majore pentru autoritățile din Japonia.

Medicii japonezi au anunțat că au descoperit o posibilă nouă mutație a Covid-19. Îngrijorările sunt accentuate de faptul că această nouă tulpină a apărut cu trei luni înainte de desfășurarea Jocurilor Olimpice, care ar trebui să fie găzduite anul acesta în Japonia.

Apare o nouă tulpină de Covid-19. Autoritățile sunt în alertă

Proteste pentru anularea Jocurilor Olimpice

Oamenii au ieșit în stradă nemulțumiți și îngrijorați pentru a cere autorităților japoneze să nu permită ca anul acesta ca Jocurile Olimpice să aibă loc în această țară. Revolta oamenilor este justificată având în vedere actualul context pandemic.

Nouă mutație de Covid-19, descoperită în Japonia

Se pare că această nouă tulpină de Covid – 19 ar fi rezistentă în fața vaccinurilor, ceea ce face practic ca eficiența serurilor și implicit a campaniei de imunizare în masă a populației să fie inexistentă.

Aceasta este și cea mai mare îngrijorare a oamenilor de știință din Japonia. Anume faptul că procesul de vaccinare nu va mai da rezultatele așteptate. La acest lucru se adaugă și faptul că noua mutație s-a răspândit deja la mulți oameni.

Studiile amănunțite au arătat că un procent de 70%  dintre pacienții diagnosticați cu Covid – 19 care au ajuns la un spital din Tokyo erau purtători ai acestei noi mutații. Datele arată statistica pe luna martie.

În schimb, în lunile ianuarie și februarie această mutație de Covid – 19 a fost depistată la doar o treime dintre pacienții infectați. Acest lucru înseamnă practic că noua tulpină este mult mai contagioasă și că se transmite mai ușor în rândul oamenilor.

Conform Reuters, această nouă tulpină de Covid – 19 descoperită în Japonia a fost denumită E484K sau „Eek”.

Ce măsuri au fost luate

Ca măsură de prevenție și ca răspuns la protestele care au avut loc recent, autoritățile au stabilit faptul că accesul spectatorilor din alte țări nu va fi permis la Jocurile Olimpice care vor avea loc anul acesta.

Epidemia de coronavirus în Japonia

Mai sunt doar trei luni până la desfășurarea Jocurilor Olimpice, iar Japonia se confruntă cu un puternic val trei al pandemiei de coronavirus. De la depistarea primului caz de îmbolnăvire și până în prezent, Japonia a raportat 489,576 de cazuri de infectări și 9,279 de decese.