Mai clar, membri PNL s-au săturat de gafele pe care le face ministrul Sănătății. Conform unor surse citate de Antena 3, azi are loc o ședință, după ce o parte dintre liberali i-au solicitat premierului Florin Cîțu să îl tragă la răspundere pe Voiculescu pentru situația care a avut loc la Spitalul Foișor. De asemenea, ei vor să scape de managerul unității medicale.

USR continuă să îl sprijine pe Voiculescu

Totuși, USR continuă să îl sprijine pe ministrul Vlad Voiculescu, însă nu cu toții. Emanuel Ungureanu, de exemplu, deputat USR, a scris pe Facebook că ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor este inacceptabilă.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost criticat extrem de dur pentru ordinul semnat care a prevăzut ca Spitalul Foișor să devină suport COVID, ceea ce a însemnat ca toți pacienții proaspăt operați să fie evacuați peste noapte din unitatea sanitară.

Chiar și președintele Sanitas București, Viorel Hușanu, s-a săturat de neregulile pe care le face Vlad Vouculescu și i-a transmis acestuia să își dea demisia mai repede de la vârful unei instituții atât de importante.

Viorel Hușanu: Vlad Voiculescu, DEMISIA!

„Dragă Vlad, știu că ai o sută de consilieri (onorifici) dar de data asta simt că ai nevoie de sfatul meu: DEMISIA! Un ministru ar trebui să aibă grija de toţi pacienţii, de tot personalul medical iar tu nu eşti capabil de nimic!”, a scris Viorel Huşanu pe Facebook.

Ar putea fi ultimele zile ale lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății! Începe RĂZBOIUL între USR-PLUS și PNL

El spune că pacienții, unii abia erau operați, au fost mutați în miez de noapte, în secolul 21. Aproape toți cei evacuați aveau nevoie de spitalizare, însă ei au fost trimiși acasă.

„Sunt şocat şi nu înţeleg cum este posibil să asistăm la astfel de scene groteşti şi incredibile, care pun în situaţii incredibile pacienţii şi personalul medical”, a scris Hușanu.

O situație șocantă a avut loc, vineri noaptea, la Spitalul Foișor din București. Toți pacienții au fost externați sau mutați la alte spitale pentru ca unitatea medicală să devină spital Covid.

Pacienți proaspăt operați, trimiși acasă

Ulterior, în această dimineață, evacuarea spitalului a început din nou. Pacienții fie au fost trimiși acasă, fie au fost transferați către alte spitale din țară, fiindcă autoritățile au decis că spitalul trebuie să devină unitate Covid-19.

Se pare că s-a ajuns la această situație, spun autoritățile, fiindcă Bucureștiul se află într-o situație tragică din cauza pandemiei de coronavirus, este nevoie urgent de paturi de terapie intensivă, iar spitalul Foișor avea 20 de paturi ATI neocupate.

Ordinul a fost semnal de Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, și Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Pacienții au fost anunțați la ora 18:00 că trebuie să își anunțe familiile să le spună că trebuie să părăsească unitatea sanitară.