In bucataria noastra, exista anumite preparate care ne aduc aminte de traditii si de momentele frumoase petrecute in familie. Ardeii umpluti sunt un astfel de fel de mancare, care, pe langa gustul lor delicios, ne incanta cu aroma si textura lor reconfortanta. Mai ales in perioadele de post, cand cautam sa ne hranim trupul si sufletul cu preparate sanatoase si pline de savoare, ardeii umpluti sunt o optiune minunata. In continuare, vom prezenta cea mai buna reteta de ardei umpluti de post, care sa satisfaca toate papilele gustative si sa aduca un zambet pe fetele celor dragi.

Reteta de Ardei Umpluti de Post:

Prepararea ardeilor umpluti de post este un proces simplu si delicios, care va incanta intreaga familie. Iata cum poti sa pregatesti acest preparat traditional si plin de savoare:

Reclamă

Ingrediente:

  • 8-10 ardei mari si carnosi, de preferat de culoare rosie sau galbena
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 2 cani de orez, spalat si scurs
  • 1 cana de ciuperci, tocate fin
  • 1 cana de mazare, proaspata sau congelata
  • 2 rosii mari, tocate cubulete
  • 3 catei de usturoi, maruntiti
  • 1 legatura de patrunjel sau marar, tocat fin
  • Sare si piper dupa gust
  • Ulei de masline pentru calit

Instructiuni:

  1. Spala ardeii si indeparteaza cotorul, pastrand capacul deasupra. Scoate semintele si partea alba din interiorul fiecarui ardei.
  2. Incinge putin ulei de masline intr-o tigaie mare si caleste ceapa tocata pana devine transparenta.
  3. Adauga orezul si caleste-l impreuna cu ceapa timp de cateva minute, amestecand constant.
  4. Adauga ciupercile tocate si mazarea si mai lasa-le la calit timp de cateva minute.
  5. Pune rosiile cubulete si usturoiul maruntit in tigaie si amesteca bine. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust si lasa compozitia sa fiarba inca cateva minute, pana cand toate ingredientele sunt frumos imbibate cu aromele.
  6. Umple fiecare ardei cu amestecul pregatit si aseaza-i intr-o tava unsa cu putin ulei de masline.
  7. Acopera tava cu folie de aluminiu si coace ardeii in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 30-40 de minute sau pana cand ardeii sunt frumos rumeniti si isi pierd fermitatea.

Servire: Servește ardeii umpluti de post alaturi de o salata proaspata de sezon si cu o felie de paine integrala. Pofta buna!