Flavia Groșan s-a poziționat de-a lungul pandemiei de coronavirus împotriva măsurilor luate de autorități în vederea combaterii pandemiei de Covid-19. Ea a susținut în nenumărate rânduri că a salvat pacienți infectați cu coronavirus fără a-i interna în unitățile sanitare, acuzând că medicii îi omoară cu protocolul pentru Covid-19 pe pacienți în loc să îi salveze.

Flavia Groșan ironizează măsurile de relaxare

Acum, medicul ironizează  măsurile de relaxare luate de autorități, după ce numărul cazurilor de coronavirus au început să scadă considerabil. Medicul a scris pe Facebook că face pariu că în perioada următoare vor apărea zeci de studii justificative. Mai clar, Flavia Groșan face aluzie la faptul că multe dintre restricțiile luate de autorități în vederea combaterii pandemiei de coronavirus au fost luate fără a avea baze științifice.

„Fac pariu cu dumneavoastră ca in perioada următoare vor apărea zeci de studii justificative. Asta am învățat eu in pandemia asta. Sa fiu circumspecta la ceea ce citesc. Sa încerc sa dibuiesc ce se afla in spatele lor. 😉 PS Aseară am văzut unul.”, este mesajul ironic al Flaviei Groșan.

Asta le-a întrecut pe toate! Flavia Groșan râde de măsurile de relaxare luate de autorități: Fac pariu că...
Medicul pneumolog, Flavia Groșan

Flavia Groșan a făcut aceste declarații după ce, președintele Klaus Iohannis a anunțat public că anumite măsuri de relaxare vor fi ridicate. Mai clar, începând de pe 15 mai masca de protecție nu va mai fi obligatorie în spațiul public. Aceasta va fi obligatorie doar în spațiile aglomerate, cum ar fi piețe, târguri sau stațiile de autobuz. De asemenea, va fi scoasă și carantina de noapte. Oamenii vor avea voie să iasă din case chiar și după ora 22:00.

Cine este Flavia Groșan

Flavia Groșan a intrat în atenția publicului după ce a făcut mai multe declarații controversate privind tratamentul pe care îl primesc bolnavii de Covid-19 în spitale. Ea spunea pe atunci că pacienții sunt uciși cu acel tratament, nu salvați. A fost audiată de Colegiul Medicilor din Bihor, care au decis că în cazul doctoriței Flavia Groșan nu se poate discuta despre malpraxis, precizând că femeia poate profesa în continuare.

Totuși, Groșan este criticată de președintele Colegiului Medicilor Bihor, care precizează că afirmațiile legate de administrarea de oxigen sunt periculoase și aberante.

Cum tratează Groșan pacienții infectați cu coronavirus

Medicul pneumolog Flavia Groșan spune că tratează pacienții infectați cu coronavirus așa cum tratează o pneumonie atipică, cu antibiotic, fără a-i spitaliza. Însă se pare că adevărul nu este acesta. Un alt medic din București a reclamat-o din nou la Colegiul Medicilor pe Groșan pentru faptul că aceasta a criticat protocolul din București. Mai mult, ea este acuzată că o mare parte din pacienții pe care „i-a salvat” au ajuns la spital în stare gravă.