Un vaccin anti – coronavirus va putea fi în curând utilizat și pentru imunizarea copiilor aflați la pubertate. Serul anti – Covid – 19 produs de Pfizer / BioNTech va fi administrat în curând și persoanelor care au vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

În Statele Unite ale Americii (SUA), acest vaccin anti – coronavirus va fi folosit și pentru copii care au între 12 și 15 ani. SUA va autoriza vaccinul Pfizer / BioNTech și pentru această categorie de vârstă.

Conform AFP și Agerpres, decizia Statelor Unite ale Americii (SUA) vine după ce compania Pfizer a pus presiuni și a cerut de urgență ca serul să fie autorizat și pentru copii.

În acest fel campania de vaccinare din Statele Unite ale Americii (SUA) se va extinde și alte câteva milioane de persoane vor fi imunizate anti – coronavirus.

În Europa ar urma ca în curând să se ia aceeași decizie. Vaccinul celor de la Pfizer / BioNTech va fi folosit și pentru imunizarea copiilor europenilor.

Atenție! Acest vaccin anti-Covid va putea fi folosit și pentru imunizarea copiilor

Campania de vaccinare din SUA

Potrivit CNN, în campania de vaccinare din Statele Unite ale Americii (SUA), serul de la Pfizer / BioNTech este utilizat în prezent pentru imunizarea persoanelor care au peste 16 ani.

 „Administraţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) va trebui să îşi modifice reglementarea privind autorizarea de utilizare de urgenţă a vaccinului, însă procesul ar trebui să fie simplu”, a relatat CNN.

Până acum, campania de vaccinare din Statele Unite ale Americii (SUA) s-a dovedit a fi un succes. Un procent de 55% din populația SUA a fost imunizată până acum împotriva Covid – 19. Oficialii americani atrag atenția că mai durează până când va fi atinsă imunitatea de masă.

Campania de vaccinare din SUA ar putea întâmpina însă probleme pentru că foarte mulți dintre americani încă sunt sceptici în a se vaccina anti – coronavirus. Un procent de aproape 30% din alegătorii republicani spun că nu vor să se vaccineze, în timp ce doar 5% din alegătorii democrați afirmă acest lucru. În același timp, 9% dintre alegătorii independenți refuză categoric să se imunizeze.

Citeste si: ECONOMISEȘTE acum bani la factura ta de curent ELECTRIC! Totul este simplu și rapid. Vezi câtă economie poți să faci complet GRATUIT!