Cu toate că acestă metodă a fost destul de folosită în ultimii ani, se pare că mai există persoane care ajuns victime acestui tip de excrocherie.

Metoda modelling face noi victime

Metoda de înşelăciune cunoscută și sub numele de “modelling”, care era folosită în special vara a început să facă victime din nou în Alba. La fel ca până acum indivizii din Alba promiteau păgubiților că îi vor ajuta să obțină diferite contracte de promovare. Cu condiția ca mai întâi să achite o taxă.

Persoanele care au căzut în plasa acestor escroci au ajuns să plătescă și două mii de lei. Crezând că așa vor avea mai multe șanse de a ajunge în lumina reflectoarelor. Cei care se ocupau cu racolarea potențialelor victime aveau rolul de a le câștiga încrederea. Ei stăteau în centrul orașului Alba Iulia, unde împărțeau pliante și încercau să intre în vorbă cu persoanele care păreau că ar putea să fie păcălite mai ușor.

„Mi s-a zis că promovează produse de make-up. Apoi am fost într-o scară de bloc, am aşteptat, de unde m-a preluat o domnişoară. Am plătit 120 de lei o taxă, taxă de înscriere. Că poza mea se pune pe site-ul lor şi primesc între 50 şi 70 de euro” .  A declarat una dintre victime, potrivit Știrile Pro TV.

Atenție! Escrocii folosesc din nou această metodă de înșelăciune. Mai multe persoane au fost păcălite
Foto sugestiv/ Sursa: ziuadevest.ro

,,Mi s-a zis că dacă sunt de acord să plătesc o taxă de 400 de euro”

După cum povestește una dintre victime, persoanele implicată în acestă excrocherie i-au spus că dacă va achita 400 de euro pe un an poate primi trei albume foto.

 „Mi s-a zis că dacă sunt de acord să plătesc o taxă de 400 de euro pe un an sau 450 de euro pe doi ani. Mi s-a zis că o să mi se facă 4 albume foto din care 3 le achită ei şi unul eu, şi eu o să primesc pe lună între 400 şi 700 de euro. De unde îşi iau ei comisionul.

Potrivit informațiilor făcute publice de anchetatori de la începutul lui 2021 și până acum șapte persoane din Alba au fost păcălite prin acestă metodă. În acest moment șapte persoane au fost duse la audieri. De asemenea, în urma perchezițiilor polițiștii au ridicat mai multe telefoane și unități de calculator, o serie de documente. Dar și suma de 30.000 de lei.

Escrocii le-ar fi promis victimelor că vor fi promovate pe diferite site-uri. Totul în schimbul unei sume de bani.

 „Le-ar fi promis faptul că în schimbul unor sume cuprinse între 120 şi 2000 de lei ar urma să le promoveze imaginea pe diferite site-uri”. A declarat  Comisar șef Luminița Prodan, purtător de cuvânt IPJ Alba.