În planul de salvare al economiei grecești sunt incluse mai multe etape de relaxare a măsurilor restrictive. În primă fază s-a lua decizia să fie redeschise magazinele. Atât clienții cât și proprietarii vor trebui să suporte un set strict de norme de protecție.

Cea mai dură decizie este aceea conform căreia clienții nu au voie să petreacă mai mult de trei ore în magazin la cumpărături. Mai mult decât atât, oamenii vor avea nevoie de programare pentru a-și face cumpărăturile.

Relaxarea restricțiilor în Grecia

Începând cu această săptămână, în Grecia au fost redeschise magazinele de vânzări cu amănuntul. În cea mai mare parte a țării s-a întâmplat acest lucru, chiar dacă în ultima vreme autoritățile sanitare au raportat o creștere a numărului de cazuri de infectări cu Covid – 19.

Conform DPA și Agerpres, magazinele au rămas în continuare închise în anumite regiuni ale Greciei, printre acestea numărându-se orașele Salonic şi Patras. Acestea sunt printre cele mai mari orașe grecești ca mărime.

Autoritățile din Salonic şi Patras rămân în continuare precaute și vor să evite o posibilă creștere accelerată a numărului de cazuri de infectări cu coronavirus.

Atenție! Nu avem voie mai mult de trei ore în magazin pentru a face cumpărături

Reguli restrictive în magazine

În acele orașe în care s-au redeschis magazinele sunt în vigoare mai multe reguli stricte.

În primul rând, clienții sunt nevoiți să își facă o programare pentru a-și face cumpărăturile. Cetățenii trebuie să trimită un mesaj către Serviciul de Protecţie Civilă care să conțină numele lor.

O programare poate dura maxim trei ore și poate fi folosită o singură dată pe zi.

Trebuie amintit faptul că se acceptă doar plata cu cardul în magazine.

De asemenea, în magazine nu vor putea intra mai mult de 20 de clienți în același timp.

De la începutul pandemiei de coronavirus și până în prezent în Grecia au fost raportate 285 015 de cazuri de îmbolnăviri. Din totalul pacienților infectați cu Covid – 19, 240 926 au fost declarați vindecați. Bilanțul deceselor arată că în toal au fost raportate 8 607 de victime ale epidemiei de coronavirus din Grecia, conform datelor centralizate de worldometers.info.