O țară europeană a decis recent să suspende vaccinarea cu AstraZeneca / Oxford. Austria nu va mai vaccina populația țării cu acest ser.

Motivul pentru care Austria  a luat decizia să nu mai folosească serul de la AstraZeneca / Oxford în campania de imunizare în masă a populației țării este unul la care puțină lume se aștepta. Nu este vorba despre posibilele reacții adverse severe care ar putea apărea în urma inoculării cu acest vaccin.

Austria nu va mai utiliza vaccinul produs de AstraZeneca / Oxford din cauza faptului că grupul a înregistrat întârzieri în livrarea dozelor de vaccinuri. Mai mult, autoritățile austriece și-au motivat decizia prin faptul că acest producător a căpătat o reputație destul de proastă de când a lansat pe piață vaccinul anti – coronavirus.

Reamintim faptul că Danemarca şi Norvegia se numără printre țările care au decis suspendarea vaccinării cu serul AstraZeneca / Oxford din cauza faptului că au apărut cazuri de pacienți care au dezvoltat tromboze severe în urma vaccinării, în unele cazuri fiind declarat chiar decesul persoanei.

Conform AFP și Agerpres, deși sunt rare aceste cazuri, cazurile de reacții adverse ale vaccinării cu AstraZeneca / Oxford sunt destul de grave din moment ce au survenit și decese. Acesta este un alt motiv invocat de autoritățile austriece.

Ministrul Sănătății din Austria, Wolfgang Muckstein, spune că probabil vaccinarea cu serul AstraZeneca / Oxford va fi suspendată în luna iunie.

„Vom continua probabil să administrăm prime doze până la începutul lunii iunie, dar asta este tot. (…) AstraZeneca va fi abandonat”, a declarat ministrul austriac al Sănătăţii, Wolfgang Muckstein, într-o emisiune de televiziune difuzată luni seară de postul privat Puls 24.

Atenție! Se suspendă vaccinarea cu AstraZeneca

UE a dat în judecată AstraZeneca

Deciai Austriei vine la puțină vreme după ce Uniunea Europeană (UE) a acționat AstraZeneca în justiție.

AstraZeneca a fost dat în judecată de către organismul european. Motivul? Compania a înregistrat întârzieri uriașe în livrarea dozelor de vaccinuri anti – coronavirus.

Producătorul farmaceutic AstraZeneca s-a angajat să livreze Uniunii Europene (UE), într-un anumit interval de timp, o cantitate de doze de vaccinuri anti – Covid – 19. Promisiunile stipulante în contract nu au fost respectate, motiv pentru care Uniunea Europeană a apelat la lege.

Încă de la începutul anului grupul farmaceutic AstraZeneca / Oxford a înregistrat întârzieri în livrarea dozelor de vaccin.

Contractul prin care AstraZeneca s-a angajat să livreze Uniunii Europene (UE) vaccinuri anti – Covid nu a fost respectat. În contract scrie că în al doilea trimestru din anul 2021 trebuiau să fie livrate în Europa 180 de milioane de doze de vaccinuri.

Pentru perioada decembrie 2020 – iunie 2021, compania promisese să livreze o cantitate de 300 de milioane de doze de vaccin. Termenele din contract nu au fost respectate. În data de 12 martie 2021, AstraZeneca anunța că nu poate livra decât o treime din cantitatea de doze promise. Uniunea Europeană (UE) a trecut la acel moment la amenințări și a transmis către AstraZeneca o notificare în acest sens.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<